LOGO_LUPA_web

Česnova juha s škampi, kot jo dela Janez Bratovž

februar 24, 2019

Česnova juha s škampi je klasika enega najboljših slovenskih kuharjev. Preizkusili smo jo po receptu, ki se je znašel v domači kuharski knjigi, prepisan iz časopisa pred leti in je že predolgo čakal, da zaživi. In zadiši.

Prazen lonec je najbolj zgovorna pohvala. Pa še res enostavna je za pripravo.

Sestavine:

30 g masla

130 g krompirja

200 g česna

sol beli poper

2 dcl sladke smetane

7 dcl zelenjavne juhe

120 g škampovih repkov

Priprava:

Na maslu prepražimo na kocke narezan krompir in olupljen česen cca. 5 minut. Prilijemo sladko smetano, zelenjavno juho, solimo, popramo in kuhamo na majhnem ognju 25 minut. Juho prelijemo v mešalnik, jo gladko zmešamo in vlijemo nazaj v lonec, postavimo na majhen ogenj, dodamo olupljene škampove repke, kuhamo še dve minutki in ponudimo.

 

 

(Visited 735 times, 3 visits today)