LOGO_LUPA_web

Božanski piškoti iz 4 sestavin

november 24, 2018

Najboljše stvari so preproste in za te piškotke to zagotovo drži. Potrebujemo 4 glavne sestavine (in sol in sladkor), nekaj minut, da vse zmešamo in nekaj minut, da se speče.

Da pa vse le ne bo končano v nekaj minutkah, mora testo počivati v hladilniku eno uro. Izdamo še skrivnost: najboljši so čez dva ali tri dni, ko se sestavine lepo prepojijo.

Potrebujemo:

  • 180 g mletih neslanih arašidov
  • 80 g temne čokolade (ne jedilne, pač pa tiste z več kot 60 % kakavovih delcev)
  • 30 g kakava v prahu
  • 100 g rjavega sladkorja (če ga nimate v kuhinji, lahko uporabite belega)
  • 2 beljaka
  • ščep soli

Čokolado stopimo v vodni kopeli. Posebej zmešamo sveže mlete arašide (lahko so tudi grobo mleti, da bodo piškotki malo zahrustali), sladkor, sol in kakav. Posebej naredimo sneg in ga zmešamo v mandljevo mešanico. Dodamo še stopljeno čokolado, zmešamo in ‘testo’ postavimo za eno uro v hladilnik.

Po eni uro z rokami oblikujemo kroglice in jih malo potlačimo. Pečemo na 180 stopinj, približno 8 minut (malo je odvisno od velikosti kroglic, 8 minut bo ravno prav za kroglice v premeru 3 cm – malo je odvisno tudi od same pečice, zato je treba spremljati peko).

 

(Visited 1.721 times, 5 visits today)