Ajdova kaša z jajci

Sestavine:

  • 12 dag ajdove kaše
  • 3 žlice olja
  • 1 žlico posušenega majarona
  • 2 do 4 jajca
  • sesekljane liste zelene ali peteršilja

Priprava:

Dobro oprano kašo prepražimo na 2 žlicah olja, zalijemo s toliko vode, da je kaša prekrita, solimo in začinimo z majaronom. Med kuhanjem večkrat premešamo in prilijemo še malo vode ali juhe, če je potrebno, kuhana kaša mora biti gosta kot rižota. Jajca z zeleno ali peteršiljem nekoliko razžvrkljamo, solimo, zakrknemo na preostali žlici vročega olja, primešamo kaši in ponudimo.


Recept prispevala Kmetija Punčar.

Preberite tudi:

Tortice na palčki ali ‘Cake Popsi’

V zadnjih časih so na otroških zabavah pravi hit kroglice na palčki, ki so kar malo zasenčile klasično torto. 'Cake Popsov' smo se v naši kuhin ...

Kostanjeva krema

Kostanjeva krema je enostavna, a malce posebna sladica. Prepriča tudi tiste, ki sicer niso največji oboževalci kuhanega ali pečenega kostanja. Pr ...

bučna juha
Juha iz hokaido buče

Hokaido buča je vsestransko uporabna. Poleg tega, da je okusna, tudi izboljša vid, pomaga pri hujšanju, izboljšuje razpoloženje, lepša kožo. To ...

vir: www.sugarlovespices.com
Hrustljava jabolčna krostata

Krostata se morda sliši kot nekaj, kar zahteva višek kulinaričnega znanja, pa je pravzaprav tole ena najbolj enostavnih (in hrustljavih) sladic. P ...