LOGO_LUPA_web

8 slastnih receptov za hitre energijske kroglice

februar 21, 2018

Smo generacija, ki živi s hitrim tempom. Le kaj je torej bolj priročnega kot zdrave energijske kroglice, ki nam dajo energijo za premagovanje vsakodnevnih ovir? Enostavni in hitro narejeni prigrizek, sestavljen iz preprostih sestavin, ki jih najdemo v shrambi in hladilniku.

Sestavine enostavno zmeljemo v multipraktiku in pripravimo maso za naše energijske kroglice. Katere so pa vam najljubše?

energijske kroglice_2

Čokoladne chia kroglice

Sladke energijske kroglice z visoko vsebnostjo beljakovin, ki jih dajejo oreščki, chia semena in ovseni kosmiči. Skodelico in pol sesekljanih datljev, 1/3 skodelice pravega kakava, ½ skodelice kokosove moke, ½ skodelice orehov, ½ skodelice chia semen, ½ skodelice ovsenih kosmičev in 1 žlico vanilijevega ekstrakta zmeljemo ter iz mase oblikujemo kroglice. Kroglice povaljamo po kakavu in jih shranimo v zamrzovalnik. Kadar nimamo časa za zajtrk, jih nato enostavno vzamemo iz zamrzovalnika.

Češnjeve mandljeve kroglice

Če vam diši nekaj bolj sadnega in oreščkastega, so češnjeve mandljeve kroglice prave za vas. Potrebujemo ¼ skodelice mandljevega masla, ¼ skodelice posušenih češenj, ½ skodelice mandljev, ¼ skodelice sušenih dateljev in 1 skodelice kokosove moke. Polne antioksidantov in kalcija so te kroglice prava energijska bomba.

Ovsene kroglice z indijskimi oreščki

Indijski oreščki so sicer dragi, a so zares okusni in polni beljakovin. Vzemite 1 in pol skodelice ovsenih kosmičev, ½ skodelice indijskih oreščkov, ½ skodelice medu, 1 žlico chia semen, ½ skodelica nastrgane bele čokolade, 1 žlica cimeta, in ½ žlice vanilijevega ekstrakta in vse skupaj dobro premešajte. Naredite kroglice, ki bodo zaradi čokolade všeč tudi vašim otrokom.

energijske kroglice_4

Kvinoja kroglice

Kvinoja je polna beljakovin, zato je odlična sestavina za energijske kroglice. ¼ skodelice ekspandirane kvinoje, 80 g čokoladnh kapljic, 1 žlica agavinega sirupa, 1 žlica masla iz sončničnih semen, 3 žlice kakava v prahu, ščepec soli in ¼ žlice kardamoma zmešamo v maso in naredimo kroglice. Slastno!

Jabolčne kroglice

Kombinirajte jabolko in javorjev sirup za sadni okus. 1 skodelica posušenih jabolk, ½ skodelice ovesa, 1 čajno žličko cimeta, ½ skodelice orehov in 2 žlici figove marmelade. Kroglice hranite v neprodušni posodi v hladilniku.

energijske kroglice_3

Čokoladne bučne kroglice

Tudi čokolada ima veliko dobrih lastnosti, zato jo brez skrbi lahko uporabimo tudi v takšnih energijskih kroglicah. Uporabljajmo čokolado, ki je nesladkana, vsebuje manj sladkorja in več antioksidantov. Potrebujemo ½ skodelice bučnega pireja, ½ skodelice orehov, 2/3 skodelice dateljnov, 2/3 skodelice sušenih jabolk, 2 žlici cimeta, 1 žlica medu ali javorjevega sirupa, 1 žlica kakava v prahu, 1 žlica lanenih semen. Sestavine sesekljajte v mešalniku in iz mase nato oblikujte korglice. Shranite jih v hladilniku ali zamrzovalniku.

Sadne kroglice

V tem receptu lahko uporabite različno sadje, semena in oreščke in si prilagodite sestavine glede na vaš okus. 1 skodelica mandljev, bučna ali sončnična semena, 1 skodelica indijskih oreščkov ali arašidov, 1 skodelica dateljnov, 1 skodelica sušenih češenj ali rozin, 1 žlica vanilijevega ekstrakta, ½ žlice košer soli, 2 žlici chia semen, 2 žlici riževega sirupa. Zmlete sestavine oblikujte v kroglice in uživajte v polnem okusu sadja in oreščkov.

Čokoladne kokosove kroglice

Te kroglice so lahko sladica ali zdrav prigrizek. Zmešajte 1 skodelico kokosovih kosmičev, 3 žlice kokosovega olja, 3 žlice pravega kakava, ½ žlice mandljevega ekstrakta in ščep soli, jih dobro zmeljite in oblikujte kroglice. Shranite jih v hladilnik, da se strdijo.

energijske kroglice_5

(Visited 619 times, 30 visits today)