Osvežujoči načini, kako ne pozabiti piti dovolj vode

10 avgusta, 2020

Pri mnogih je ideja, da bi pili več vode, zelo pogosta, a ne izvedena. Zavedamo se, da je zadostna hidracija bistvena za vaše zdravje in dobro počutje. Brez zadostne količine popite vode bomo dehidrirani, kar je resno stanje, ki lahko povzroči glavobole, utrujenost, omotico, suha usta, zaprtje, možgansko kap in poškodbe ledvic. A vseeno se ne držimo vedno tega … 

 

Da bi pili več vode, preizkusite te pametne in osvežujoče opomnike:

  • Poiščite privlačno steklenico, ki bo sovpadala z vašim slogom in načinom življenja, saj bo to povečalo verjetnost, da jo boste napolnili z vodo, nosili s seboj in tudi pili iz nje.
  • V telefonu nastavite opomnike, razporejene čez cel dan in popite nekaj požirkov vode vsakič, ko zazvoni.
  • Če menite, da je navadna voda dolgočasna in brez okusa, si v stekleničko dodajte sveže sadje, kot so rezine limone, pomaranče, koščki lubenice ali jagodičja. Morda vmešajte nekaj rezin zelenjave, kot so kumare in zelena, ali zelišča, kot so meta, bazilika in sivka. Taka voda z okusom bo zagotovo lažje stekla po grlu.
  • Če ste se naveličali piti vodo, poskusite zaužiti vodo s pomočjo sadja (lubenica, breskve, jagodičevje …) in zelenjave (solata, kumare, paradižnik, bučke …). Poleg tega, da so osvežujoča in hidrirajoča, so ta živila hranljiva in zagotavljajo vitamine, vlaknine in antioksidante.

 

Vir: Garden of Life

Nazaj na kategorijo zdravje.
(Visited 144 times, 7 visits today)