Najstniki so bili prikrajšani za primarno socializacijo

31 maja, 2021

Kakšne bodo družbenoekonomske posledice epidemije v prihodnjih letih? To je bila tema spletnega omizja, ki ga je prejšnji teden organiziralo Društvo za širitev znanja in raziskovanje v medicini, ki deluje pod okriljem interventnega kardiologa prof. dr. Matjaža Bunca, v sodelovanju z Zavodom za strokovno izobraževanje in podporo inovacijam – E-Coopedu.

Na spletni okrogli mizi so se dr. Andreja Kodrin, dr. Tamara Pavasović Trošt, Ali Žerdin in mag. Lenart Kučić z moderatorjem Igorjem Bergantom pogovarjali o različnih izzivih, ki čakajo našo družbo po epidemiji.

Epidemija močno vplivala na odnose

Gostje spletne okrogle mize so se dotaknili različnih vidikov epidemije in z njo povezanih družbenih fenomenov. Sociologinja, ekonomistka in raziskovalka, ki danes poučuje na Ekonomski fakulteti v Ljubljani, dr. Tamara Pavasović Trošt je v uvodu izpostavila, kako močno je epidemija vplivala na odnose. »Naši odnosi so se morda trajno spremenili. Vsi smo se družili le z najbližjimi, šibke vezi, torej odnosi s širšim krogom ljudi, pa so odpadali. Sociološko gledano so prav ti odnosi tisti, ki najbolj vplivajo na našo kreativnost, učinkovitost v službi, na srečo in zadovoljstvo ipd. Še posebej velja izpostaviti najstnike in mlade, ki so bili v tem letu in pol prikrajšani za primarno socializacijo.«

Povezava do posnetka spletnega omizja: https://www.ecoopedu.com/omizje

Nazaj na kategorijo zdravje.
(Visited 73 times, 7 visits today)