Najstniki so bili prikrajšani za primarno socializacijo

31 maja, 2021

Kakšne bodo družbenoekonomske posledice epidemije v prihodnjih letih? To je bila tema spletnega omizja, ki ga je prejšnji teden organiziralo Društvo za širitev znanja in raziskovanje v medicini, ki deluje pod okriljem interventnega kardiologa prof. dr. Matjaža Bunca, v sodelovanju z Zavodom za strokovno izobraževanje in podporo inovacijam – E-Coopedu.

Preberite tudi: Vračamo se k naravi

V času bliskovitega tehnološkega napredka, smo začutili veliko odgovornost do družbe in ustvarjanja uporabniku ter zemlji prijaznih rešitev.

Na spletni okrogli mizi so se dr. Andreja Kodrin, dr. Tamara Pavasović Trošt, Ali Žerdin in mag. Lenart Kučić z moderatorjem Igorjem Bergantom pogovarjali o različnih izzivih, ki čakajo našo družbo po epidemiji.

Preberite tudi: Kakovostni izdelki iz etične proizvodnje

Družba illycaffè se predstavlja s trajnostnimi izdelki in prisega na zmanjševanje ogljičnega odtisa vzdolž celotne proizvodne verige.

Epidemija močno vplivala na odnose

Gostje spletne okrogle mize so se dotaknili različnih vidikov epidemije in z njo povezanih družbenih fenomenov. Sociologinja, ekonomistka in raziskovalka, ki danes poučuje na Ekonomski fakulteti v Ljubljani, dr. Tamara Pavasović Trošt je v uvodu izpostavila, kako močno je epidemija vplivala na odnose. »Naši odnosi so se morda trajno spremenili. Vsi smo se družili le z najbližjimi, šibke vezi, torej odnosi s širšim krogom ljudi, pa so odpadali. Sociološko gledano so prav ti odnosi tisti, ki najbolj vplivajo na našo kreativnost, učinkovitost v službi, na srečo in zadovoljstvo ipd. Še posebej velja izpostaviti najstnike in mlade, ki so bili v tem letu in pol prikrajšani za primarno socializacijo.«

Povezava do posnetka spletnega omizja: https://www.ecoopedu.com/omizje

Nazaj na kategorijo zdravje.
(Visited 195 times, 2 visits today)