Tudi letos na slovenski obali knjižnice na plaži

24 junija, 2021

Poletne počitnice so pred vrati in to je idealen čas, da spet vzamete v roke kakšno zanimivo knjigo. Če boste dopustovali na slovenski obali ali hrvaškem Novigradu, boste lahko kar na plaži obiskali knjižnico in si izposodili knjigo.

Projekt Knjižnica na plaži poteka pod okriljem Osrednje knjižnice Srečka Vilharja Koper, Mestne knjižnice Izola, Mestne knjižnice Piran in Fakultete za humanistične študije Univerze na Primorskem. Izposoja knjig bo potekala vsak dan v juliju in avgustu od 10. do 18. ure, v Arheološkem parku v Simonovem zalivu pa po njihovem uradnem urniku. V Piranski občini pa so Knjižnico na plaži odprli že 17. junija tako, da je izposoja že mogoča.

7 knjižnic na plaži

Vsak obiskovalec plaže bo lahko brezplačno uporabljal Knjižnico na plaži in ne le člani Obalnih knjižnic. Prebrano knjigo pa lahko vrne v katero koli od sodelujočih knjižnic. Letošnje poletje bo na slovenski obali sedem knjižnic:

  1. mestno kopališče Koper,
  2. kopališče Žusterna,
  3. centralna plaža v Portorožu,
  4. kopališče Valdoltra v Ankaranu,
  5. kopališče v Simonovem zalivu in
  6. mestna plaža Svetilnik v Izoli.

Prvič tudi čez mejo v Novigradu

Vsi obiskovalci plaže v Novigradu bodo lahko od 1. juliju naprej izbirali knjige v slovenskem, hrvaškem, italijanskem in angleškem jeziku, saj je cilj čez mejnega sodelovanja doseči vse navdušence nad knjigami, hkrati pa poskrbeti za še višji nivo bralne kulture Slovencev v zamejstvu.

 

Vir. Obalne knjižnice

Nazaj na kategorijo turizem.
(Visited 121 times, 1 visits today)