Naj krof Slovenije 2021 je doma na obali

10 februarja, 2021
Naj krof Slovenije 2021 je doma na obali
Naj krof Slovenije 2021 je doma na obali

Turistično gostinska zbornica Slovenije je letos prvič izvedla izbor Ustvari svoj krof, v okviru katerega je slovenske gostince pozvala k peki krofov; te so preko Hitre pošte poslali na sedež Zbornice, kjer jih je strokovna komisija v sestavi izkušenih kuharjev in slaščičarjev preizkusila in ocenila ter izbrala zmagovalca. 

Organizatorji srečanja so prejeli krofe s strani 33 udeležencev in cele Slovenije, od Primorske do Prekmurja, od Dolenjske do Gorenjske ter Ljubljane. Ponudniki so uporabili veliko domišljije in ustvarili različne krofe, za polnilo nis uporabili le klasične marelične marmelade, pač pa tudi oljčno marmelado, žajbljev karamel, suho sadje s skuto, skuto s smetano…

Tomaž Vozelj, predsednik Društva kuharjev in slaščičarjev Slovenije in mednarodni ocenjevalec WACS, Cecilija Per, dolgoletna strokovna učiteljica na Srednji slaščičarski šoli – BIC Ljubljana, in Alma Rekić, priznana kuharska mojstrica in mednarodna ocenjevalka WACS, so za najboljši krof razglasili krof iz Cafe Central, Lifeclass, Istrabenz Turizem d.d. iz Portoroža. Ta najbolje ocenjeni ponudnik bo za svoje krofe eno leto lahko uporabljal naziv ‘Naj krof Slovenije 2021 po izboru Turistično gostinske zbornice Slovenije’.

Drugo mesto je komisija podelila Termam Banovci, tretje pa sta si razdelila Biotehniški izobraževalni center Ljubljana, Živilska šola, delavnica pekarstvo in Kavarna in slaščičarna Maxim, Mercator d.d. Med posamezniki je prvo mesto osvojila ga. Urška Širec iz Pragerskega.

 

Preberite tudi: recept za domači krof

Pustni krofi, s katerimi ne morete zgrešiti

 

Vir: TGZS

 

 

Nazaj na kategorijo turizem.
(Visited 212 times, 14 visits today)