Istrska marenda z ‘manžanskim paradajzom’ – brez strupov

21 avgusta, 2020

Domačija Butil iz slovenske Istre je predstavila “Manžan paradise” ali manžanski paradajz. Zgodba, ki se skriva za doživetjem, izhaja iz 3500 paradižnikov, ki so jih, kot poudarjajo, pridelali brez strupov.

Domačija Butul , ki že drugo desetletje deluje v osrčju slovenske Istre, je sicer znana po zeliščnem vrtu in kuharskih delavnicah, ponuja pa tudi namestitvene kapacitete. “Njihova izbrana vina, oljčno olje, sveža zelišča in dišavnice ter sezonska, lokalno pridelana hrana predstavlja kakovostno ponudbo istrske in primorske hrane,” jih opišejo na STO.

Korona kot osnova za pridelavo paradajza

V času koronavirusa, ko si bili zaprli tudi vsi nastanitveni obrati, so pričeli z ustvarjanjem nove zgodbe: pomočjo prostovoljcev so posadili in obdelali 3500 paradižnikov brez strupov. Sonaravno pridelani pelati so dozoreli in čakajo, da se iz njih pripravi prvovrstna šalša po domačih receptih.

Izdelali pa bodo tudi naravne paradižnikove napitke in številne različice priprav paradižnkovih in ostalih zelenjavnih “bratcev in sester” na njivi, ki s svojo inovativnostjo postaja pravi turistično gastronomski hit. Več si lahko preberete na povezavi.

Zgodbi Manžarskega paradajza se lahko pridružite tudi vi, naročite se in pridite poskusit ter doživeti res prave okuse in pravi pristni istrski zajtrk, ki se bo zagotovo razvlekel v istrsko marendo: Domačija Butul.

Nazaj na kategorijo turizem.
(Visited 58 times, 2 visits today)