Dolina Vrata: pustite se zapeljati naravi v aktivnem zelenem vikendu

12 avgusta, 2020
Avtor: Kranjska Gora Tourist Board, photo: Matjaž Vidmar

Dolina Vrata je ena izmed najbolj obiskanih dolin Triglavskega narodnega parka. “Obiskovalci jo spoznavajo peš, s kolesom, (pre)mnogi pa jo obiščejo z avtomobilom. Cilj projekta umirjanja prometa v dolini Vrata je omiliti pritisk motornih vozil na dolino,” opozarjajo v Triglavskem narodnem parku.

 

Domačini vseh alpskih dolin si želijo urejenega, umirjenega in s tem trajnostnega obiska, zato tovrstne projekte aktivno podpirajo. Po dosedanjih promocijskih dnevih umirjanja prometa v dolini Vrata z zaporo državne ceste in uvajanjem javnih prevozov v letu 2020 Javni zavod Triglavski narodni park in občina Kranjska Gora domačinom in obiskovalcem ponujata enkratno doživetje doline na način, ki je prijazen do narave, zanimiv in poučen za udeleženca ter koristen za lokalno gospodarstvo.

Dva aktivna zelena vikenda sta pred nami

Javni zavod Triglavski narodni park, Slovenski planinski muzej, Občina Kranjska Gora, TD Dovje-Mojstrana ter Kofler Sport so v letu 2020 za domačine in obiskovalce doline Vrata in Zgornjesavske doline pripravili dva Aktivna zelena vikenda.

“S plačano vstopnino v Slovenski planinski muzej si boste v času Aktivnega zelenega vikenda zagotovili (brezplačno) celodnevno vodenje lokalnih turističnih vodnikov,  okrepčilo v koči po promocijski ceni in še mnogo drugih aktivnosti. Pripravljene aktivnosti so primerne za družine in posameznike. Kot udeleženec poskrbite le za primerno obutev, pijačo in malico,” povabijo in dodajo, da bo v primeru novih ukrepov, povezanih s preprečevanjem okužbe COVID-19, ali v primeru slabega vremena, program odpovedan oziroma prilagojen.

Aktivna sobota

15.8. in 12.9.

  • pohod iz Mojstrane do slapa Peričnik zlokalnimi turističnimi in parkovnimi vodniki
  • postanek v Koči pri Peričniku in možnost kosila, prevoz nazaj do Mojstrane
  • predstavitev, osnove plezanja ter plezanjemale ferate v Grančišci (Mlačca) s strokovnim vodenjem
  •  ogled Slovenskega planinskega muzeja

Aktivna nedelja

16.8. in 13.9.

• prevoz iz Mojstrane do slapa Peričnik,
• pohod od slapa Peričnik do konca doline Vrata, kjer je najlepši razgled na Severno triglavsko steno, z lokalnimi turističnimi in parkovnimi vodniki,
• postanek v Aljaževem domu,
• animacija za otroke v Vratih,
• prevoz nazaj v Mojstrano,
• ogled Slovenskega planinskega muzeja.


Obvezne prijave sprejemajo najkasneje 3 dni pred najavljenim datumom dogodka na linku, po e-pošti  ali po telefonu 04 5780 245 ali 205.

Nazaj na kategorijo turizem.
(Visited 95 times, 1 visits today)