50 najlepših krajev sveta: na 5. mestu tudi slovenski!

6 novembra, 2020
IF

Na spletni strani Big 7 travel so pripravili svež seznam 50 najlepših krajev sveta. Ob atraktivnih fotografijah in kratkih opisih lahko še enkrat več spoznavamo, kako čudovit je svet.

Izbor so sestavili na podlagi mnenj poldrugega milijona ljudi, ter ob upoštevanju priljubljenosti fotografij na spletnih straneh Pinterest in Instagram.

Med tako izbranimi najlepšimi deli sveta se je Bled uvrstil na visoko 5 mesto. Predstavili so ga kot kraj kjer se dogajajo pravljice in trditev potrdili s slikovito fotografijo blejskega otoka z Marijino cerkvijo. Na vrhu seznama je sicer gorati narodni park Torres del Paine na jugu Čila, ki preseneča s spektakularno pokrajino zaznamovano z ledeniki, jezeri, koničastimi vrhovi in pestrim živalskim svetom.

Svet v malem

Na seznamu so tako najbolj znane svetovne znamenitosti, kot tudi manj znani kraji. Z njim vas popeljejo od Škotskega višavja do koralnega grebena v Avstraliji. Najbolj sušna puščava na svetu Atacama s severa Čila preseneča z nezemeljsko pokrajino in skritimi oazami ter celo toplimi vrelci in soteskami. V Peruju izpostavljajo inkovsko mesto Machu Picchu.

V Burmi Bagan s tisočerimi budističnimi templji, v ZDA Veliki kanjon, v Afriki Serengeti narodni park v Tanzaniji, v Indoneziji slikoviti kraj Ubud med riževimi polji na otoku Bali, potem je po seznamu vredno Filipinski tropski otok Palawan, Galapaške otoke, slapovi Agua azul v Mehiki, najvišji slap na svetu v Venezueli (Angelov slap, 979 m), turško pokrajino Kapadokijo z erodiranimi skalnimi osamelci in podzemnimi mesti.

V Evropi seveda priporočajo Benetke, Pariz, med grškimi otoki Zakintos. Manj znane so Mavrične gore v kitajskem narodnem parku Zhangue Danxia in hribovita pokrajina z riževimi polji Mu Chang Chai v Vietnamu. Izbor zaključujejo z Azorskimi otoki, katere opisujejo kot enega izmed sanjskih koncev sveta.

Slovenija se predstavi

Spletna stran Big 7 travel pomaga zbrati najbolj zanimive kraje, najbolj atraktivne znamenitosti, najboljše restavracije in bare, unikatna prenočišča in še kaj. Je nekakšna kombinacija spletnih strani Tripadvisor, Google Reviews in še česa, le da je iskanje veliko hitrejše in enostavnejše. Z ažurnimi nasveti in izbori, za katere skrbijo sodelavci na vseh koncih sveta na spletni strani pomagajo milijonom popotnikov.

Slovenijo predstavljajo z osmimi prispevki. Pomagajo poiskati najbolj romantične restavracije, bare, kavarne, hamburgerje, pice ter najbolj slikovite kotičke za fotografiranje s poudarkom na Piranu.

 

Nazaj na kategorijo turizem.
(Visited 307 times, 3 visits today)