40-milijonta obiskovalka: »Postojnska jama je pravi biser!«

14 septembra, 2021
Foto: Potojnska jama

Po zares izjemno težkih časih za turizem so iz globin Postojnske jame sporočili veselo novico: v več kot 200-letno zgodovino obiskovanja ene najprepoznavnejših svetovnih znamenitosti se je vpisala 40-milijonta obiskovalka z Madžarske. »Postojnska jama je pravi biser!« je povedala.

Letošnja turistična sezona Parka Postojnska jama traja doslej natanko 97 dni. V tem času so se turisti vrnili, kar jasno kaže na to, da je želja po potovanju velika, a »lovljenje številk iz časov pred Covidom bo še dolgo, naporno in zahtevno« je povedal predsednik uprave Postojnska jama Marjan Batagelj. Po statistiki bi jih jubilejni obiskovalec moral obiskati že maja 2020, a je epidemija prekrižala vse načrte. “Zato smo danes zares počaščeni, da smo lahko pričakali 40-milijonto obiskovalko. To je postala Barbara Csécsei z južnega dela Madžarske, ki je Slovenijo sicer obiskala že večkrat. Po unovčenju zmagovalne vstopnice pa vse kaže, da se bo morala še vrniti. Prejela je namreč vikend paket za dve osebi v butičnem hotelu Vila Planinka 5* na Jezerskem,” so še povedali.

Čudovito nagrado sta prejela tudi oba “osmoljenca” – Nejc Juhart iz Slovenske Bistrice, ki bo smučal v smučarskem centru Cerkno, in belgijski pilot Mathieu Deramoudt, ki bo gotovo prav kmalu spet priletel v Slovenijo, saj bo lahko užival v vrhunski kuhinji restavracije v Vili Planinka.

»Že zdaj ob tej priložnosti pa bi vas rad povabil, da se srečamo čez 15 let, ko pričakujemo 50-milijontega obiskovalca!« ostaja šaljiv in pozitivno naravnan Batagelj. V letošnji sezoni pričakuje 220.000 obiskovalcev Postojnske jame, ogledov na vseh destinacijah bodo beležili 362.000.

Nazaj na kategorijo turizem.
(Visited 82 times, 1 visits today)