V kopalnici je treba izkoristiti vsak centimeter

22 aprila, 2021

»Intimna prostora, kot sta kopalnica in stranišče, zahtevata veliko mero pazljivosti in kreativnosti, saj hkrati kombiniramo estetiko in predvsem funkcionalnost,« pravi arhitekt Andrej Kregar.

Preberite tudi: Vračamo se k naravi

V času bliskovitega tehnološkega napredka, smo začutili veliko odgovornost do družbe in ustvarjanja uporabniku ter zemlji prijaznih rešitev.

Ti prostori so praviloma majhni, predvsem v blokih, tako da je po njegovem mnenju vedno treba izkoristiti prav vsak centimeter. »Ko se odločamo o nakupu tako talnih kot stenskih oblog, predlagamo, da so materiali trajni in kakovostni. Paziti moramo, da ob inštalacijah armatur ter okoli kadi in prhe uporabljamo materiale, ki so vodoodporni in odporni proti vlagi, saj so to območja, ki bodo s stališča uporabe najbolj obremenjena. Pri izbiri materialov je pomembna tudi visoka trdnost in kemična odpornost zaradi čistoče, in da talne obloge ne drsijo,« poudari Kregar.

Preberite tudi: Kakovostni izdelki iz etične proizvodnje

Družba illycaffè se predstavlja s trajnostnimi izdelki in prisega na zmanjševanje ogljičnega odtisa vzdolž celotne proizvodne verige.

 

Veliko ogledalo optično poveča prostor

Prostor bo optično nekoliko povečalo tudi veliko ogledalo. Po njegovih izkušnjah lahko takšne prostore najbolje opremimo tako, da določimo položaje stranišča, umivalnika in prhe v prostoru, ki morajo biti dovolj blizu vertikalnega jaška zaradi ustreznih padcev za pretok odpadne vode. »Ključna je dobra razporeditev, šele nato se lahko lotimo dodajanja pohištva in se posvetimo detajlom,« svetuje strokovnjak.

Ker v kopalnici in na stranišču potrebujemo veliko prostora za odlaganje različne kozmetike, čistil, pralnih praškov in podobno, je treba shranjevalne prostore dodajati premišljeno – kot omarico pod umivalnik, nad-vgradni kotliček na stranišču, pa tudi za vgradna stenska ogledala.

(Visited 153 times, 1 visits today)