Dnevna soba – prijetna oaza, ki nas sprosti

22 aprila, 2021

Dnevni prostor, ki se običajno povezuje s kuhinjo in jedilnico, pa je po besedah Špele Kuhar in Roberta Potokarja prostor za sprostitev in počitek, največkrat v večernem času, ko so delovne obveznosti že za nami.

Preberite tudi: Vračamo se k naravi

V času bliskovitega tehnološkega napredka, smo začutili veliko odgovornost do družbe in ustvarjanja uporabniku ter zemlji prijaznih rešitev.

 

»Dnevni prostor mora biti prijetna oaza, ki nas sprosti. Zato je pametno premisliti, kaj si v tem prostoru želimo – morda manj pohištva, da bo prostor dihal, kamin za odprt ogenj, ki pomirja, dobro glasbeno napravo, morda le police za knjige, lepa umetniška dela,« svetujeta arhitekta.

Preberite tudi: Kakovostni izdelki iz etične proizvodnje

Družba illycaffè se predstavlja s trajnostnimi izdelki in prisega na zmanjševanje ogljičnega odtisa vzdolž celotne proizvodne verige.

Prav ta lahko prostoru pričarajo posebno energijo, lastno le našemu stanovanju. »Večina najprej pomisli na visoke cene umetniških del, a ni vedno tako; tudi za zelo dostopne cene lahko postanemo lastniki umetniških del. V Sloveniji je veliko mladih umetnikov, ki se šele uveljavljajo in veseli bodo povpraševanja. Prazne stene niso toliko vprašanje denarja kot stanja duha,« menita.

Osrednji element bivalnega prostora lahko postane tudi kamin – klasičen, na drva, na plin ali bioetanol, kjer je njegova funkcija bolj dekorativna in ne služi toliko k dodatnemu ogrevanju, po drugi strani pa prav zato ne potrebujemo dodatnega dimnika. »Dnevne prostore lepo dopolnjujejo še izbrane rastline, ki vnesejo življenje v prostore in poskrbijo za boljši zrak,« dodajata.

(Visited 136 times, 3 visits today)