1:16 pop REVIJA V SOŽITJU

Da bomo bolj zdravi, uporabljajmo naravno kozmetiko

Dobra higiena zmanjša možnosti za pojav določenih bolezni, ki jih povzročajo razne bakterije in virusi. Še posebej v teh časih se zavedamo, kako pomembno je na primer umivanje rok. Dobra higiena je ključnega pomena za preprečevanje takšnih tveganj za naše zdravje. Kakovostna naravna kozmetika pa dobra naložba.

Starejši so pogosto navajeni uporabljati enake izdelke že od nekdaj. A, kot poudarjajo v podjetju Karbonoir, z leti postane zaščitni sloj kože šibkejši, zato je v tem življenjskem obdobju še posebej pomembno, da uporabljamo kakovostno kozmetiko. »Pri tem so kakovostni naravni izdelki najboljša izbira, saj ne vsebujejo agresivnih umetnih sestavin, ki so lahko na dolgi rok škodljivi in nevarni za zdravje naše kože – tudi v mladosti, v poznih letih pa še toliko bolj,« pravijo in pozivajo vse tiste, ki uporabljajo ene in iste izdelke že od nekdaj, da dajo priložnost novim, kakovostnim naravnih izdelkom.

Nikomur ni vseeno za svoje zdravje, a z izbiro zdravju prijazne kozmetike ne poskrbimo le zase, temveč prispevamo tudi k temu, da takšna kozmetika postane bolj razširjena in dostopna (in odrine okolju in zdravju škodljivo kozmetiko).

 

Mraz in suh zrak pozimi zahtevata posebno nego

Jesenska in zimska znižanja temperatur zmotijo ravnovesje kože in ta ne more več tako učinkovito tvoriti zaščitne plasti. Po drugi strani v teh obdobjih začnemo ogrevati prostore, kar tudi negativno vpliva na kožo – ta zrak je zelo suh, razlika v temperaturah pa kožo še bolj razdraži. V zimi je torej naša koža izpostavljena povečanemu stresu in obremenitvam, zato je v tem obdobju kakovostna nega kože še toliko pomembnejša.

 

V Karbonoir svetujejo

  • Kože ne obremenjujemo z nepotrebnimi umetnimi snovmi in raje uporabljajmo naravno kozmetiko. Naravnejša kot je, boljša je za kožo. Pri tem seveda pazimo tudi na kakovost (ni vsa naravna kozmetika enaka).
  • Ker pride pozimi do keratinizacije kože, je dobrodošel nežen piling.
  • Za zmanjšanje bakterij in mikrobov, ki lahko negativno vplivajo na stanje in zdravje kože, svetujemo uporabo izdelkov, ki delujejo antibakterijsko.
  • Uporabljajmo kremo, ki kožo dobro navlaži in nahrani, a bodimo pozorni, da ni premastna Če je krema premastna, naredi plast na koži, pod katero se lahko bakterije veselo množijo!

Vse to so tudi sami upoštevali pri razvoju črnega mila in naravnega hranilnega seruma.

 

Kozmetika iz oglja

»Aktivirano oglje je človeštvu znano že tisočletja. Najpogosteje se uporablja v medicini, saj absorbira toksine in pomaga pri različnih želodčnih težavah,« na Karbonair odgovarjajo, od kod jim ideja za uporabo aktiviranega oglja v kozmetiki, ki se je pojavila šele pred nekaj leti.

V svojih izdelkih uporabljajo aktivirano oglje iz kokosovih lupin, ki je eno izmed kakakovostnejših. »Kokosove lupine toplotno obdelamo v posebni komori z odvzemanjem kisika in dodajanjem dušika, da pridobimo mikrobno drobne delce, ki imajo neverjetno sposobnost absorbiranja bakterij in umazanij,« pojasnjujejo.

Aktivirano oglje za ustno higieno

Aktivirano oglje za zobe in naravna črna zobna pasta Karbonoir delujeta na podlagi absorbivnih lastnosti aktiviranega oglja. To pomeni boljšo ustno higieno in naravni način beljenja zob – aktivirano oglje namreč absorbira umazanije in bakterije ter odstranjuje madeže, kar ob redni uporabi izboljša naravno barvo zob.

V njihovem črnem milu aktivirano oglje deluje antibakterijsko in poskrbi za odstranitev nečistoč in odmrle kože (deluje tudi kot zelo nežen piling s pomočjo mikrodelcev). A mila ne odlikuje zgolj aktivirano oglje – vse sestavine so naravne in visoke kakovosti, milo pa se izdeluje po hladnem postopku, ki se uporablja za najkakovostnejša naravna mila. »Ker se olje in masla pri tem procesu ne pregrevajo, se v izdelku obdržijo tudi vse koristne negovalne in hranilne lastnosti naravnih sestavin. Ohrani se tudi glicerin, ki je ključnega pomena za vlažilne lastnosti mila,« še povedo.

 

Naravna kozmetika za celovito nego

Slovensko podjetje Karbonoir sestavlja mlada ekipa navdušencev nad naravno kozmetiko.

Vsi izdelki so seveda naravni in ekološki. Njihova želja je kakovostno naravno kozmetiko narediti dostopno vsakomur in tako ljudem zagotoviti najboljšo nego za svoje telo. Želijo dokazati, da pri skrbi za telo ne potrebujemo umetnih snovi, aluminijevih soli, alkoholnih spojin, poceni konzervansov, (umetnih) barvil in drugih sestavin, ki škodijo zdravju in naravi.

 

Osnova je aktivirano oglje

Njihovi izdelki so navdušili že skoraj 100.000 uporabnikov v Sloveniji in Evropi. Temeljijo na aktiviranem oglju, pridobljenim iz kokosovih lupin. To je črn prah, pridobljen po posebnem postopku, ki ima izjemno sposobnost absorbiranja bakterij in umazanij. Veže se z nečistočami in jih nežno odstranjuje, kar je zelo zaželeno v izdelkih za nego kože in zob.

 

NEGA KOŽE: Najbolj priljubljen izdelek je Kn črno milo, ki je odlično v boju proti dermatitisu, suhi in poškodovani koži, izpuščajem, srbečici in drugim kožnim težavam – tudi tistim najzahtevnejšim. V kombinaciji z naravnim hranilnim serumom poskrbi za resnično nahranjeno, nebeško mehko in voljno kožo.

NEGA USTNE VOTLINE IN BELJENJE ZOB: Aktivirano oglje v prahu in naravna črna zobna pasta imata lastnosti aktiviranega oglja pri negi zob. Ta nase veže umazanije in bakterije, kar pripomore k negi celotne ustne votline in izboljšanju naravne beline zob.

DEODORANT: Naravni deodorant z aktiviranim ogljem je eden izmed redkih naravnih deodorantov, ki dejansko delujejo. Svežino in prijeten vonj ohrani čez cel dan in to popolnoma brez aluminijevih soli, parabenov in drugih škodljivih snovi.

Jih še niste preizkusili? Zdaj je pravi čas! Bralcem podarjamo 5-% popust na celoten nakup na www.karbonoir.si. Koda: EKOVAS5.

(Visited 74 times, 1 visits today)
Close