RECEPT: Slastna domača vroča čokolada

18 decembra, 2021

Vroča čokolada za sladke decembrske dni je prava filmska poslastica. Vendar pa so kupljene prevečkrat podobne “le” kakavu ali pa pudingu. Zato smo poiskali enostaven recept za domačo vročo čokolado. 

Preberite tudi: Vračamo se k naravi

V času bliskovitega tehnološkega napredka, smo začutili veliko odgovornost do družbe in ustvarjanja uporabniku ter zemlji prijaznih rešitev.

Sestavine (za 1 osebo):

  • 300 ml mleka
  • 1 žlička sladkorja (oz. po okusu)
  • 2 žlički pravega kakava
  • ½ žličke vaniljevega ekstrakta
  • ščep soli
  • ½ vrstice temne čokolade (lahko tudi več, če želite bolj gosto in še bolj poln okus)

Priprava:

V srednje veliki ponvi segrejte mleko približno do 80 °C (ne sme zavreti). Segretemu mleku dodate sladkor, kakav, ekstrakt vanilje in sol. Vse dobro premešate in prelijete čez nalomljeno čokolado.

Preberite tudi: Kakovostni izdelki iz etične proizvodnje

Družba illycaffè se predstavlja s trajnostnimi izdelki in prisega na zmanjševanje ogljičnega odtisa vzdolž celotne proizvodne verige.

Vročo čokolado prelijete v skodelico in povrhu potresete naribano temno čokolado ali pa dodate malo stepene sladke smetane.

Še nekaj namigov

  • Za pogumne – v vročo čokolado po stari srednjeameriški tradiciji uživanja kakava dodajte še malo pekočega čilija.
  • Za otroke – v vročo čokolado dodajte penice ali kakšen drug posladek.
  • Za goste – vročo čokolado potresite z decembrskimi začimbami, kot sta cimet in zvezdnati janež.
(Visited 238 times, 6 visits today)