Slani muffini z bučkami

25 julija, 2021

Muffine ponavadi pripravljamo kot sladico – čokoladne, vanilijeve, bananine oz z drugim sadjem … So hitro narejeni ter priročni tudi za kakšno malico.

Preberite tudi: Vračamo se k naravi

V času bliskovitega tehnološkega napredka, smo začutili veliko odgovornost do družbe in ustvarjanja uporabniku ter zemlji prijaznih rešitev.

Tokrat smo pripravili muffine z bučkami, ki jih lahko grzljate same ali pa jih uporabite kot prilogo.

Preberite tudi: Kakovostni izdelki iz etične proizvodnje

Družba illycaffè se predstavlja s trajnostnimi izdelki in prisega na zmanjševanje ogljičnega odtisa vzdolž celotne proizvodne verige.

Sestavine:

  • 350 g moke
  • 1 jajce
  • 220 ml mleka
  • 1 žlička pecilnega praška
  • 1 žlička sode bikarbone
  • 1 žlička soli
  • pol žličke popra
  • 2 žlici olivnega olja
  • okoli 150 g naribanih bučk
  • okoli 100 g naribanega sira
  • strok česna
  • svež timijan in peteršilj (po eno žlico)

Priprava:

V skledi zmešajte moko, pecilni prašek, sodo, sol in poper. V drugi skledi pa zmešajte mleko, jajca in olje. Nato suhe in mokre sestavine premešajte, le toliko, da se povežejo. Vmešajte še bučke, sir in sesekljan česen ter sesekljana sveža zelišča.

Nadevajte posodice za muffine in pecite v pečici, ogreti na 175 stopinj Celzija pol ure oz. kakšno minuto več – preverite z zobotrebcem, če so pečeni.

Preden jih vzamete iz pekača, jih pustite vsaj 10 minut.

NAMIG: Če želite muffine, ki bodo imeli res lep trebušasti vrh, nadevajte maso do vrha posodic, pečico pa ogrejte na 210 stopinj, po 5 minutah peke pa zmanjšajte na 170. Po 20 minutah preverite, če so že pečeni.

(Visited 430 times, 4 visits today)