Regratova solata po receptu naših babic

6 marca, 2021

Regratova solata ni neka kulinarična umetnost, ali, kt bi rekli včasih, ni posebej “kunštna” za pripraviti. Je pa mnogo okusnejša, če zanjo uporabimo stare trike naših babic, ki so jo zabelile vsaka malce po svoje.

Prvi tak namig je že pranje regrata. Po stari navadi ga namočimo v vodi, ki ji dodamo malo kisa. Nato ga še enkrat operemo.

Regratova solata s krompirjem

Mnogim najljubša je regratova solata (s še toplim) krompirjem. Skuhate krompir, lahko v oblicah ali v kosih. Ko je kuhan ga denite v skledo, v kateri boste pripravili solato, nato pša ga malce razdrbite in pretlačite z vilico. Trik: zabelite krompir in šele nato dodajte regrat. Torej, krompir malo posolite, dodajte olje in kis (v starem receptu je to sončnično olje in vinski kis, poskusite pa lahko tudi z oljčnim oljem in jabolčnim kisom), Premešajte, pokusite, dodajte regrat in dobro premešajte.

Regratova solata s slanino

Druga varianta, ki je ravno tako popularna, pa je topla regratova solata s popečeno slanino. Nanjo sodijo tudi trdo kuhana jajčka. Nekateri dodajo tudi ocvirke. Precej mastno? Da. A božansko dobro.

Različic regratove solate je danes sicer še veliko, med drugim s fižolom ali raznimi siri tere celo z jagodami, sirom in mandlji, tako da si lahko to super zdravo živilo vsakdo pripravi zares po svojem okusu.

Regrat – 9 koristi uživanja in nabiranja

(Visited 341 times, 5 visits today)