RECEPTI: Kaj boste jedli za praznike? Sarme, francoska, filana jajca …

28 decembra, 2021

Praznične jedi so tako pri nas kot po svetu ponavadi nekako tradicionalne. Vse bolj se v zadnjem času uveljavlja prilagajanje tradicionalnih receptov na sodobne trende, a vendar, v naših krajih nekaj klasike ostaja… Zato smo zbrali nekaj receptov za jedi, ki so najbolj iskane v tem času.

Preberite tudi: Vračamo se k naravi

V času bliskovitega tehnološkega napredka, smo začutili veliko odgovornost do družbe in ustvarjanja uporabniku ter zemlji prijaznih rešitev.

Filana jajca

Filana oz nadevana (tudi polnjena) jajca so pogosta praznična hladna predjed. Za pripravo niso zahtevna – še najtežji del recepta je po mnenju mnogih lupljenje jajc.

Preberite tudi: Kakovostni izdelki iz etične proizvodnje

Družba illycaffè se predstavlja s trajnostnimi izdelki in prisega na zmanjševanje ogljičnega odtisa vzdolž celotne proizvodne verige.

‘Filana’ jajca po starem receptu in ideje, kako jih popestriti

 

Francoska solata

Seveda jo lahko kupimo, a domača je najboljša.

Francoska solata, ki jo boste želeli poslati še sorodnikom

 

Sarme

Sarme so že “od nekdaj” ena najbolj priljubljenih jedi na prvi dan novega leta, ponavadi pa tudi na naslednji. Nekateri prisegajo nanje zgolj iz tradicije, drugi iz praktičnih razlogov, saj se jih lahko pripravi v naprej, pogrete pa so le še boljše, tretji zato, ker jim jih naredi mama, nekateri pa v njih najdejo celo zdravilo za mačka.

Čas je za sarme!

 

 

(Visited 347 times, 10 visits today)