Recept za najenostavnejše piškote s koščki čokolade

19 decembra, 2021

Piškoti s koščki oz kapljicami čokolade, ki so znani kar pod imenom cookies, so lahko tudi čisto enostavni za pripravo – brez mikserja, brez ohlajanja, a zelo mehki in okusni.

Preberite tudi: Vračamo se k naravi

V času bliskovitega tehnološkega napredka, smo začutili veliko odgovornost do družbe in ustvarjanja uporabniku ter zemlji prijaznih rešitev.

Sestavine:

  • 1/2 skodelice masla
  • 1/2 skodelice sladkorja (najboljši bodo z rjavim)
  • žlička vanilijevega sladkorja ali ekstrakta
  • 1 jajce
  • 1,75 skodelice moke
  • 1/2 žličke jedilne sode bikarbone (ali pecilnega praška)
  • ščeš soli
  • skodelica čokoladnih kapljic ali na drobno narezane/nalomljene čokolade

Priprava:

Pečico segrejte na 175 stopinj Celzija. Stopite maslo, vendar pazite, da ne bo vroče (počasi na nizki temperaturi). Z metlico stepite maslo in sladkor, nato vmešajte še vanilijo in jajce. Dodajte moko, sodo in sol. Rahlo premešajte – le toliko, da se sestavine povežejo. Testo mora biti mehko in le rahlo lepljivo. Vmešajte še čokoladne kapljice.

Preberite tudi: Kakovostni izdelki iz etične proizvodnje

Družba illycaffè se predstavlja s trajnostnimi izdelki in prisega na zmanjševanje ogljičnega odtisa vzdolž celotne proizvodne verige.

Zajemajte zvrhano jušno žlico testa in polagajte na s peki papirjem obložen pekač dovolj narazen, saj se bodo piškoti razširili. Pecite 7- 10 minut. V sredini bodo piškoti videti rahlo premalo pečeni – taki so ravno prav mehki.

NAMIG: Ti piškoti so idealni za pomakanje v mleko, kakav, vročo čokolado ali kavo!

(Visited 186 times, 6 visits today)