RECEPT: Čičerika s špinačo – kot priloga ali malica

17 oktobra, 2021

Čičerika spada med vse bolj priljubljene stročnice, čeprav so jo včasih uporabljali predvsem za to, da so zgostili oz. obogatili enoločnico, za v katero niso imeli dovolj mesa. Danes vemo, da je izjemno zdravo živilo in tokrat smo jo naredili na t.i. španski način.

V kombinaciji s špinačo je zelo okusna, poskusite! Jed tekne kot lahka večerja, topla malica ali kot priloga – bodisi mesu bodisi rižu ali krompirju.

Sestavine:

  • enaka količina čičerike in špinače (lahko je npr. ena konzerva in en paket zmrznjene špinače; sicer pa oboje prej skuhajte, posebej)
  • po želji čili ali pekoči feferon
  • sol, poper,
  • olivno olje
  • po želji: kisla smetana, nariban sir

Priprava:

Na olivnem olju prepražite čičeriko, dodajte začimbe. Ko postane hrustljava, dodajte špinačo in po želji začinite s čilijem. Premešajte, pogrejte in postrezite.

Po želji lahko postrežete z malo kisle smetane in naribanega sira, čeprav teh dodatkov v originalnem receptu ni.

Namig: Če želite čičeriko bolj hrustljavo, jo specite po TEM RECEPTU, špinačo pa vmešajte šele tik pred postrežbo. 

(Visited 223 times, 3 visits today)