Brstični ohrovt je zdravo, sezonsko, lokalno živilo in odličen je že malce pokuhan z maslom in soljo. A gratiniran brstični ohrovt je razred zase!

Pa še hitro je narejen!

Sestavine:

  • 1 kg brstičnega ohrovta, očiščenega
  • 25 g masla
  • po želji: 150 g slanine, narezane na koščke
  • 400 ml sladke smetane
  • 5 žlic krušnih drobtin
  • 5 žlic naribanega parmezana
  • sol in poper

Priprava:

Segrejte pečico na 180 °C (če nima ventilacije, na 200 °C). Ohrovte v vreli slani vodi kuhajte 5 minut, odcedite, prerežite na polovice.

V ponvi segrejte maslo na srednji temperaturi in prepražite slanino, dodajte ohrovte in pražite 2 minuti. Dodajte smetano in zavrite. Po nekaj minutah, ko smetana malo izhlapi in dobite omako, solite in poprajte, premešajte.

Predenite mešanico v ognjevarno posodo, posujte z mešanico iz drobitn in parmezana in pecite približno 20 minut, tako da dobi jed zlatorjavo skorjico.

Malce ohladite in gratiniran brstični ohrovt postrezite kar v posodi, v kateri ste pekli.

(Visited 4.189 times, 15 visits today)
Close