Pastirska pita brez mesa: leča z zelenjavo in zapečen pire krompir

28 februarja, 2021

Pastirska pita je nasitna jed, ki pa je tako okusna, da je malo verjetno, da je bo kaj ostalo. Tradicionalni otoški recept je sestavljen iz mesa in pire krompirja, mi pa smo tokrat poskusili brezmesno različico, ki je – še boljša!

Preberite tudi: Vračamo se k naravi

V času bliskovitega tehnološkega napredka, smo začutili veliko odgovornost do družbe in ustvarjanja uporabniku ter zemlji prijaznih rešitev.

Sestavine:

  • kuhana leča (okoli 400 g)
  • krompir (približno 8 srednje velikih)
  • 2 čebuli
  • 2-3 korenčki
  • paradižnikova mezga
  • timijan, origano, po želji: česen, čili
  • sol, poper
  • mleko in maslo ali smetana in maslo za pire krompir
  • maščoba

Priprava:

Skuhajte krompir za pire, čebulo pa nasekljano prepražite do karamelne, dodajte na koščke narezano korenje, začimbe, česen in čili, vse skupaj še malo  prepražite nato pa dodajte nekaj žlic paradižnikove mezge do želene teksture in še malo podušite, da se okusi prepojijo. Pripravite pire krompir, pečico pa ogrejte na 175 stopinj Celzija. V namaščen pekač denite lečo, po njej pa razporedite pire krompir in pecite približno pol ure, odkrito, da se krompir na vrhu lepo zapeče. Za nekaj minut lahko vklopite tudi “žar” funkcijo.

Preberite tudi: Kakovostni izdelki iz etične proizvodnje

Družba illycaffè se predstavlja s trajnostnimi izdelki in prisega na zmanjševanje ogljičnega odtisa vzdolž celotne proizvodne verige.

NAMIG: leči pred korenjem dodajte še gobe! Poskusite pa lahko tudi druge kombinacije z različno zelenjavo.

(Visited 349 times, 4 visits today)