Osvežitev s slogom: 5 domačih poletnih pijač

1 julija, 2020

Poleti se ponudba pijač v trgovinah in lokalih razširi v raznorazne smeri. Če želite očarati domače ali goste s posebno osvežitvijo, bo največji učinek preprost domač recept. Sadje, zelišča, led in lepi kozarci – ter nekaj domišljije in eksperimentiranja. Ponujamo nekaj idej.

1. ‘Fensi’ limonada

Naredite klasično limonado brez sladkorja. Ohlajeno nalijte v visok ozek kozarec do približno polovice, dodajte mineralno vodo in rezine kumar. Okrasite z lističem mete za še več svežine.

Foto: monin
Foto: monin

2. Sivkina limonada

Limonada s sivko je letos še posebej v trendu. Pripravimo jo tako, da cvetove sivke prekrijemo s sladkorjem, oboje pa prelijemo z vrelo vodo in pustimo vsaj pol ure. Sirup precedimo, dodamo limonin sok in vodo. Okrasimo seveda s fotogenično vejico sivke in limoninimi rezinami.

food-3175293_640

3. Domači ledeni čaj

Ni boljšega kot domači ledeni čaj. Gre za ohlajen navaden čaj – naj bo malce močnejši in z dodatkom limone – ter ledu. Poskusite s planinskim, bezgovim, pravim – za pravi pečat individualnosti pa ga naredite iz svoje čajne mešanice. Okrasje prilagodite okusu.

beverage-1851261_640

4. Bezgov ‘špricer’

Bezgovem sirup prelijte z mineralno vodo. Preprosto, pa vendar drugače od ‘klasike’ z navadno vodo. Za dodaten lepotni učinek vanj stresite nekaj jagodičevja, ki polepša vsako pijačo. Pa še zdravo je!

Foto: atmedia
Foto: atmedia

5. Domača voda z okusom

Najhitreje boste pripravili osvežilno in hkrati modno pijačo: vodo z okusom. Led, voda, maline in meta. Ali pa borovnice in lubenica. Morda raje ribez in limeta? Ali pa robide in bazilika? Meja je le vaša domišljija…

cocktail-2585270_640

V vročih dneh prijajo tudi klasični smoothieji, ki pa jih močno ohladimo, pa tudi jogurtni napitki.

(Visited 346 times, 1 visits today)