Oljčno olje in njegove neverjetne koristi

8 avgusta, 2020

Oljčno olje starodavno zdravilo je neverjetno vsestransko in dobro za naše telo – tako navzven kot na znotraj!

Preberite tudi: Vračamo se k naravi

V času bliskovitega tehnološkega napredka, smo začutili veliko odgovornost do družbe in ustvarjanja uporabniku ter zemlji prijaznih rešitev.

Res je, da ljudje živijo dlje v krajih, kjer se pretežno prehranjujejo s sredozemsko prehrano. Znanstveniki zato preučujejo prednosti olivnega olja. »Oljčno olje je mono nenasičena maščoba, bogata s polifenoli. In znano je, da so polifenoli dragocena sestavina zdrave prehrane, ki se bori proti starostnim boleznim, kot so visok krvni tlak in bolezni srca,« pravi Neal Shipley, dr. med. in zdravstveni direktor na kliniki Northwell Health-GoHealth.

Preberite tudi: Kakovostni izdelki iz etične proizvodnje

Družba illycaffè se predstavlja s trajnostnimi izdelki in prisega na zmanjševanje ogljičnega odtisa vzdolž celotne proizvodne verige.

Tu je nekaj najboljših koristi oljčnega olja:

Preprečevanje možganske kapi – veliko raziskav potrjuje, da redno uživanje oljčnega olja zmanjšuje tveganja za možgansko kap

Zdravo srce – nenasičene maščobne kisline v oljčnem olju pomagajo, da srčna zaklopka deluje boljše.

Gladki lasje –  koristi oljčnega olja pomagajo tudi pri lepoti. Na laseh deluje kot naravni balzam za suhe lase.

Izboljšuje holesterol – je dober za srce in ožilje, saj povečuje nivo dobrega holesterola (HDL), ki pomaga pri odstranjevanju slabega holesterola (LDL).

Izboljšuje aknasto kožo – z obraza odstrani nečistoče, odvečno maščobo, ki jo proizvajajo lojnice, poleg tega pa ima tudi antibakterijske lastnosti.

Ščiti pred rakom – antioksidanti v oljčnem olju preprečujejo rast nenormalnih celic, ena od raziskav pa je celo dokazala, da uničuje rakave celice.

Zdravi suho lasišče – olivno olje vaše lasišče nahrani in ga navlaži.

Pomirja vnetja v telesu – polifenoli v olju delujejo protivnetno.

Preprečuje sladkorno bolezen – oljčno olje pomaga znižati visoko raven sladkorja v krvi.

Vlaži kožo – kot maska za obraz oljčno olje kožo pomirja in jo navlaži, saj vsebuje veliko vitamina E.

Izboljšuje delovanje možganov – znanost je pred kratkim dokazala, da oljčno olje izboljšuje delovanje možganov in celo preprečuje Alzheimerjevo bolezen.

Pomaga pri vzdrževanju zdrave telesne teže – Čeprav je treba oljčno olje uživati zmerno, vam ta lahko pomaga tudi pri vzdrževanju zdrave telesne teže in sicer tako, da navadno olje zamenjate z oljčnim saj ta vsebuje zdrave maščobe.

Piling za ustnice – Za suhe in razpokane ustnice poskusite naravni piling iz oljčnega olja, sladkorja in medu. Sladkor bo odstranil odmrle celice, oljčno olje in med pa bosta ustnice nahranila in jim povrnila mehkobo.

Zdravi izpuščaje – Zaradi protivnetnega delovanja pomiri kožo in jo zdravi.

Deluje proti staranju – antioksidanti v olju delujejo tudi kot sredstvo proti staranju.


Oljčno olje je tudi na seznamu top živil za dolgo življenje!

(Visited 218 times, 1 visits today)