Odlični jabolčno cimetovi žepki iz 3 sestavin

28 novembra, 2021

V tem času obožujemo jabolčno cimetove sladice. Ta je res preprosta in pripravite jo lahko iz zgolj treh sestavin. Lahko pa jo malce obogatite in nadradite.

Preberite tudi: Vračamo se k naravi

V času bliskovitega tehnološkega napredka, smo začutili veliko odgovornost do družbe in ustvarjanja uporabniku ter zemlji prijaznih rešitev.

Sestavine:

  • listnato testo
  • jabolka
  • cimet
  • Po želji: sladkor in/ali med, karamela, sladkorni preliv …

Priprava:

Pečiso segrejte na 180 stopinj Celzija. Odvijte testo in ga narežite na 8 enakih delov, ter jih položite na pekač – med njimi naj bo dovolj prostora.

Preberite tudi: Kakovostni izdelki iz etične proizvodnje

Družba illycaffè se predstavlja s trajnostnimi izdelki in prisega na zmanjševanje ogljičnega odtisa vzdolž celotne proizvodne verige.

Razkoščičite jabolka ter jih narežite na tanke krhlje (lahko jih olupite ali pa ne, po želji). Na vsak pravokotnik testa na polovico položite 3- 5 krhljev, tako da se malce prekrivajo, posujte s cimetom in zapognite drugo polovico, da dobite žepek. Pritisnite skupaj robove in jih utrdite z vilicami (tako dobite tudi lep rob).

Pecite 20-25 minut, da se zapečejo in so lepo hrustljavi.

Po njih lahko posujete sladkor, sladkor ali med lahko dodate že jabolkom pred peko, lahko pa jih prelijete tudi s sladkornim prelivom, ki ga naredite iz sladkorja v prahu in malo vode. K vročim žepkom se prileže tudi kepica sladoleda ali sladka smetana.

(Visited 218 times, 1 visits today)