Ledena kava za vse okuse

30 junija, 2020
Ledena kava za vse okuse

Ledena kava kot vrhunec poletnega uživanja ima ogromno različic. Prileže se skozi ves dan ter nas poživi in ohladi hkrati. Tudi zjutraj je nadvse primerna, saj lahko tako združimo jutranje poživilo in zajtrk. Sladoled in smetana, ki ju dodamo v jutranjo kavo, naredita iz nje poln jutranji obrok.

Pripravili smo 3 naj recepte za ledeno kavo – bogato, hitro in zdravo!

Bogata ledena kava

To je tista klasična, ki jo navadno obogatimo s sladoledom. Postopek je enostaven: kavo skuhamo, jo ohladimo in prelijemo čez sladoled. Najboljša je s čokoladnim, vanilijevim, kavnim, lešnikovim, karamelnim ali stracciatella sladoledom. Dodamo lahko še smetano, jo posujmo z mletimi lešniki, pistacijami ali lističi mandljev ter prelijemo s čokoladnim ali karamelnim prelivom.

ledena kava

Hitra ledena kava

V kozarec s pokrovom vsujemo instant kavo, sladkor in toplo vodo. Kozarec dobro zapremo s pokrovom in stresamo, kot da bi delali koktejl, dokler ne dobimo penaste zmesi. Kavo prelijemo v kozarec, poln kock ledu in po želji dodamo mleko.

ledena kava

Zdrava ledena kava

Navadno ali ječmenovo kavo zamrznemo v modelčke za pripravo ledu in jo pustimo čez noč v zamrzovalniku. Približno pet kock damo v kozarec mandljevega, vanilijevega, lešnikovega ali riževega mleka in dodamo še nekaj listov mete ali rožmarina. Tudi če kave navadno ne pijete, boste nad to ledeno navdušeni!

ledena kava

(Visited 534 times, 1 visits today)