Vam je od praznikov ostalo še nekaj kosov potice, kruha, pirhov, hrena in čokoladnih jajčk, pa ne veste, kako bi jih porabili, da jih ne bi zavrgli?

Za vas smo pripravili nekaj preprostih idej, kako praznične ostanke porabiti za pripravo novih jedi.

Potica in sladkarije

Iz ostankov potice lahko nastanejo slastne potica kroglice.

Za pripravo potrebujete:

  • 2 kosa potice
  • 10 čokoladnih jajčk ali žlico čokoladnega namaza
  • nekaj žlic mleka
  • kokosovo moko za posip

Postopek priprave:

Potico narežete na manjše kose in jih stresete v blender. Dodate čokoladna jajčka in nekaj žlic mleka, vse skupaj dobro zmiksajte. Po potrebi še dodajte mleko, masa naj bo kot pri pripravi običajnih kokosovih kroglic. V hladilniku naj masa počiva pol ure. Potem pa oblikujete kroglice in jih povaljate v kokosovi moki.

Kruh

Po praznikih se pogosto zgodi, da ostane kakšen kos kruha in da ga ne boste zavrgli, preverite predloge, kako ga inovativno porabiti za pripravo naslednjega obroka.

Hren

Ste kupili korenino hrena, zdaj pa jo tretjina še čaka v hladilniku? Preverite ideje, kako jo porabiti.

Pirhi

Najbolj značilna velikonočno živilo so pirhi, ki ostanejo po praznični pojedini. Porabite jih za enega od predlaganih receptov.

Čokoladna jajčka in zajčki

Iz čokoladnih jajčk in zajčkov lahko pripravite okusno čokoladno mleko ali preprost namaz za palačinke.

Za čokoladno mleko segrejte poljubno mleko in mu dodajte nekaj čokoladnih jajčk ter dobro premešajte. Za čokoladni namaz pa segrejte čokoladna jajčka ali zajčke in dodajte malo sladke smetane, da bo namaz bolj mazljiv in še slastnejši v kombinaciji s palačinkami.

(Visited 366 times, 1 visits today)
Close