6:00 pop KULINARIKA IN RECEPTI

Kaj lahko skuhamo iz invazivnih tujerodnih rastlin?

V Ljubljani organizirajo brezplačne kulinarične delavnice, na katerih bodo pripravljali jedi iz invazivnih tujerodnih rastlin štrboncelj, topinambur in robinija.

Kuharske delavnice, ki jih v okviru projekta Applause organizira Mestna občina Ljubljana (MOL) skupaj z Odsekom za prehrambeno kemijo Kemijskega inštituta in Biotehniškim izobraževalnim centrom Ljubljana, bodo potekale v KULT316 – Center kulinarike in turizma (Biotehniški izobraževalni center Ljubljana) na Prušnikovi ulici 74.

Na delavnicah bomo prikazali možnost uporabe štrbonclja (Prunus erasifera), topinamburja (Helianthus tuberosus) in robinije (Robinia pseudacacia) za pripravo različnih jedi. Vodila jih bo Marjeta Cevc, predavateljica za področje kuharstva na Višji strokovni šoli Biotehniškega izobraževalnega centra Ljubljana.

 

Na delavnice se je treba prijaviti

Prva delavnica bo v torek, 22. septembra 2020, od 16. do 20.30 ure, druga v soboto, 26. septembra 2020, od 9. do 13.30 ure, tretja pa v torek, 29. septembra 2020, od 16. do 20.30 ure.

Vsake od navedenih delavnic se lahko udeleži največ 12 udeležencev, ki bodo sami sodelovali pri pripravi jedi. Delavnice se bodo zaključile z degustacijo. Organizatorji prosijo, da v skladu s priporočili NIJZ s seboj prinesete zaščitno masko.

Način prijave:
1. Telefonska številka: (01) 306 46 79. Prijave sprejemamo vsak delovnik od ponedeljka do petka med 8. in 12. uro.
2. E-naslov: kulinaricne-delavnice@ljubljana.si

Zbiranje prijav se zaključi dva dni pred izvedbo delavnice oziroma ob zapolnitvi prostih mest po vrstnem redu prijav.

Kulinarične delavnice so del aktivnosti evropskega projekta »APPLAUSE – od škodljivih do uporabnih tujerodnih rastlin z aktivnim vključevanjem prebivalcev«, ki jo v okviru pobude »Inovativne pobude v mestih« sofinancira Evropski sklad za regionalni razvoj.

Preberite tudi: Japonski dresnik – nadloga v naravi, specialiteta v kuhinji
 

(Visited 439 times, 1 visits today)
Close