Palačinke, slane, sladke, nadevane, za kanelone ali v juho. Vsi jih imamo radi. Tokrat smo jih naredili s čisto drugačnim nadevom, ki nas je navdušil za nedeljski zajtrk, zagotovo pa jih bomo jedli tudi kdaj za večerjo.
Sploh zdaj, spomladi, ko bo svežih zelišč in zelenjave vedno več, palačinke pa prijajo na tak osvežilen način.

Sestavine:
- palačinke (lahko od prejšnjega dne)
- kremni sir
- sveža zelišča po izbiri: drobnjak, peteršilj, čemaž …
- mlada čebula (ali česen)
- zelenjava po izbiri: špinača, koprive, šparglji …
Priprava:
Zelenjavo skuhamo oz. popečemo, nasekljamo, nasekljamo tudi zelišča in čebulo, vse skupaj zmešamo z dovoljšnjo količino kremnega sira (uporabite lahko tudi skuto, ki jo še malce posolite, dodate lahko tudi kislo smetano).
Vse skupaj namažite na palačinke, jih zvijte in pogrejte na 160 °C v 10 minutah.
Palačinke lahko še dodatno potresete z naribanim sirom.