Krompir je priljubljena priloga, večinoma ga pečemo, ocvremo, ali iz njega naredimo pire. Ker krompir v kosih je nekako brez okusa.

A če ga pripravite tako, bo zagotovo odličen in večkrat se boste odločili le za kuhan krompir, ki je tudi bolj zdrav kot npr. ocvrt.

Sestavine:

  • krompir (najbolje sorta, ki je primerna za kuhanje)
  • soda bikarbona
  • sol
  • maslo

Priprava:

Krompirja ne lupite in ne režite na kose, temveč skuhajte celega, v lupini. V vodo dodajte pol žličke jedilne sode bikarbone in žličko soli. Ko zavre, zmanjšajte na nizko temperaturo, da komaj brbota. Tako se bo kuhal dlje, a bo precej bolj okusen.

Najbolje je, da so krompirji približno iste velikosti. Po 40 minutah z vilicami preverite, če je kuhan. Lahko se kuha tudi eno uro ali več.

Ko je kuhan, vodo odlijete, pustite, da se krompir malo ohladi, nato pa ga olupite in narežete na kose. Po krompirju razporedite rezine masla in posolite.

(Visited 5.916 times, 8 visits today)
Close