Kako lahko ta mali angleški otok postane vaš dom v letu 2021?

4 januarja, 2021

Na otoku lahko preživite del letošnjega leta, če sprejmete prostovoljno delo za pomočnika redarja na otoku Lundy, ki se nahaja 19 km od obale jugozahodne Anglije.

Na majhnem in razgibanem otoku je na voljo pet delovnih mest, in čeprav gre za prostovoljno delo, je na voljo nastanitev. Sezonska delovna mesta so odprta za vse, vendar jih pogosto zapolnijo študentje, ki želijo pridobiti izkušnje in nadaljevati svojo poklicno kariero. Pomočniki redarjev svoje delo opravljajo predvsem na področju ohranjanja in spremljanja otoških tjulnjev in kolonij morskih ptic.

Zasebni otok oaza za prostoživeče živali

Podjetnik Jack Hayward je leta 1969 kupil otok in ga dal National Trustu. Vodstvo je bilo dodeljeno Landmark Trustu, ki je septembra 2019 podaljšal 50-letni zakup, da bi še naprej skrbel za otok, ki je eno najpomembnejših oaz za prosto živeče živali v Veliki Britaniji. Ohranjanje je za otok Lundy ključnega pomena, uspeh pa je dosegel tudi v ekoturizmu, uporabi obnovljivih virov energije ter da postane otok brez plastike.

Na voljo 5 delovnih mest

Na otoku iščejo dva pomočnika za morske ptice med aprilom in julijem, dva za Atlantsko sive tjulnje med julijem in septembrom ter enega pomočnika redarja potrebujejo med aprilom in oktobrom. Kandidati morajo biti “trpežne narave”, saj so lahko delovni dnevi dolgi in bodo potekali v različnih vremenskih razmerah. Hkrati pa je delovno mesto primerno za nekoga, ki bi želel doživeti življenje na majhnem izoliranem otoku.

Posebnosti otoka

Lundy je znan po pestri flori in favni pa tudi po tem, da na otoku ni avtomobilov, televizije, radijskih sprejemnikov ali telefonov, ima pa 23 nastanitev z opremo za pripravo hrane. Gostilna Marisco je edina otoška pivnica in središče lokalnega življenja. Obstaja tudi kamp za 40 oseb in splošna trgovina. Sezona obiskovanja otoka traja od pomladi do jeseni, od 31. marca do konca oktobra pa imajo vsaj tri prevoze do Anglije na teden.

Vir: Lonely Planet

Nazaj na kategorijo aktualno.
(Visited 136 times, 3 visits today)