12:00 pop AKTUALNO, Promo

Inovativna aplikacija, ki preveri pogoje za postavitev sončne elektrarne!

Razmišljate o postavitvi sončne elektrarne, a niste prepričani, ali ima vaša streha ustrezne pogoje? Preizkusite inovativno aplikacijo, ki simulira delovanje in nudi preprost izračun potrebne moči sončne elektrarne za vaše gospodinjstvo.

 

Sončna elektrarna je zanesljiva, okolju prijazna in stroškovno učinkovita naložba. Njena postavitev zahteva številna znanja in izkušnje, zato jo je treba zaupati zanesljivemu energetskemu partnerju. Eden izmed takšnih je podjetje Enertec, d. o. o., z blagovno znamko Moja elektrarna, ki je izrabo sončne energije približalo že 550 uporabnikom. V letošnjem letu so razvili Simulator #ZaSončnoPrihodnost – aplikacijo za simulacijo delovanja in samostojni izračun sončne elektrarne. Tako lahko zgolj s pomočjo pametnega telefona hitro in enostavno preverimo, kakšen potencial ima določen objekt za postavitev sončnih celic.

 

Na dimenzioniranje sončne elektrarne vplivajo naklon objekta, usmerjenost in stanje strehe. Prilagodljiva tehnologija solarnih panelov omogoča izvedbo na površine z različnimi pogoji.

 

Postanite neodvisni od cen energentov

Sončna energija, pridobljena s pravilno tehnologijo, predstavlja okolju prijazen, brezplačen vir, ki ga lahko uporabimo za napajanje električnih naprav. Cene energentov, med njimi tudi elektrika, v zadnjih mesecih rastejo v nebo. Številna podjetja se že soočajo z velikimi težavami zaradi zakupa energentov po nepredstavljivo dražjih cenah, očitnim podražitvam pa bomo priča tudi končni uporabniki. Sončna elektrarna za samooskrbo je zato vedno bolj priljubljena naložba, saj omogoča popolno samostojnost in neodvisnost od dogajanja na trgu.

 

S pomočjo aplikacije do učinkovite rešitve

Se sprašujete, ali je vaš objekt primeren za postavitev sončnih celic in koliko elektrike bi morali pridelali, da bi zadostili potrebam svojega gospodinjstva? Uporabite Simulator #ZaSončnoPrihodnost in rešite dileme. Aplikacija omogoča simulacijo delovanja glede na orientacijo, naklon in mikrolokacijo objekta ter poda potrebno moč sončne elektrarne. Vnesite mere strehe, letno porabo energije, priključno moč, tip objekta, vrsto kritine, fotografijo strehe, lokacijo – in pridobite hitre odgovore. Hkrati mobilna rešitev nudi vpogled v višino možnih subvencij, ki so pri tovrstnih naložbah pomembna finančna podpora.

 

Simulator #ZaSončnoPrihodnost je na voljo uporabnikom AndroidiOS in Huawei mobilnih telefonov.

 

Digitalno v zeleno prihodnost

Simulator #ZaSončnoPrihodnost predstavlja izjemno učinkovit odgovor na nove okoliščine, ki so jim bila podjetja izpostavljena ob izbruhu pandemije. Zaustavitev javnega življenja je podjetju Enertec d. o. o. onemogočila možnost obiska strank in ogleda na lokaciji, ki je pri izgradnji sončne elektrarne zagotovo izjemnega pomena. »Digitalizacija procesov in aktivna vključitev potencialnih strank sta bili iztočnici, ko smo razmišljali o nadaljnjih korakih. Simulator #ZaSončnoPrihodnost je rešitev, ki združi oboje – vsakdo, ki razmišlja o sončni naložbi, lahko zgolj s pomočjo mobilnega telefona preveri, ali njegov objekt zadostuje pogojem za postavitev sončnih celic,« razlaga Igor Kozar in zaključi: »Inovativna digitalna rešitev pa ni uporabna zgolj v fazi načrtovanja sončne elektrarne, temveč bo postala redni spremljevalec uporabnikov tudi po njeni izgradnji. V prihodnosti bo omogočala tudi spremljanje in nadzor delovanja naprave ter identifikacijo in odpravljanje napak v delovanju.«

 

Nihanje cen električne energije, usmerjenost v trajnostni razvoj, predvsem pa večletni prihranki so pripomogli k opaznemu porastu števila sončnih elektrarn. Izberite sončno naložbo za prihodnost tudi vi ter jo uresničite hitro in enostavno s pomočjo inovativne aplikacije!

 

(Visited 696 times, 2 visits today)
Close