Ilka Štuhec odlično začela s smukom

18 decembra, 2020
Foto: GEPA, vir: SloSKI

Val d’Isere je gostil prvi ženski smuk za svetovni pokal v sezoni. S progo O.K. se je spopadlo 53 deklet, med njimi tudi dve naši smučarki Ilka Štuhec in Maruša Ferk.

Ilka je nastopila v času vodstva Švicarke Corinne Suter, ki je svojo nalogo opravila s časom 1:44.62. Suterjeva, ki je startala tik pred našo tekmovalko, je s svojim nastopom na drugo mesto izrinila Italijanko Sophio Goggio, katere čas je bil 11 stotink slabši.

Štuhčeva je s startno število 10 začela izjemno in imela v zgornjem delu proge najboljši čas, srednji del pa ji je nato odvzel nekaj desetink. V cilju se je ob njenem imenu izpisalo tretje mesto, njen zaostanek za vodilno pa je znašal 65 stotink.

V nadaljevanju smo bili žal priča tudi nekaj padcem, kar pa ni zmedlo predstavnice ZDA Breezy Johnson, ki je zasedla tretje mesto z dvema desetinkama zaostanka za Suterjevo.

Maruša je nastopila kot predzadnja. Navkljub dolgemu čakanju na vrhu proge ji je uspel soliden nastop, saj se je z 2.44 sekunde zaostanka za zmagovalko uvrstila na 28. mesto in s tem med dobitnice točk. Vrstni red na vrhu je ostal nespremenjen, tako da se je Ilka lahko veselila odličnega četrtega mesta.

”Prvi smuk je za mano. Moram reči, da glede na to, kaj vse se je dogajalo, sem vesela, da sem živa. Z vožnjo sem zelo zadovoljna, saj sem nadgradila tisto, kar sem si včeraj zadala. Rezerve so seveda tudi še, kar me veseli, glede na to, da imam jutri še eno priložnost. Želim pa si, da puncam, ki tako ali drugače končajo ob progi, ni kaj hujšega,” je po svojem nastopu dejala Štuhčeva.

 

Vir: SloSKI

Nazaj na kategorijo aktualno.
(Visited 74 times, 4 visits today)