12:00 pop AKTUALNO, Promo

FANUC razkriva izobraževalno celico, ki temelji na sodelujoči robotski tehnologiji

Od robotske tehnologije, zasnovane z mislijo na študente, bodo strokovnjaki za robotiko imeli velike koristi.

Ker povpraševanje po rešitvah za sodelujoče robote (‘cobot’) še naprej narašča, FANUC to razburljivo tehnologijo z izobraževalno celico CRX uvaja na izobraževalni trg. Celica vsebuje sodelujočega robota FANUC CRX-10iA in vse funkcije, potrebne za poučevanje osnovnih programerskih veščin v namenskem paketu. Ta rešitev ‘plug&play’, ki mladim omogoča, da si iz prve roke pridobijo izkušnje s programiranjem in upravljanjem vrhunskih robotov, je pripravljena za uporabo neposredno iz škatle.

Obstoječa izobraževalna celica FANUC s standardnim industrijskim robotom FANUC ER-4iA se še naprej izkazuje kot zelo priljubljena. Izobraževalna celica FANUC CRX s sodelujočim robotom bo šolam, visokim šolam, univerzam, centrom za usposabljanje in prostorom za usposabljanje proizvajalcev originalne opreme ponudila dijakom na izbiro koncepte avtomatizacije.

 

Sodelovanje robota s človekom

Glavna vizualna razlika pri izobraževalni celici CRX je, da nima zaščite, saj ni potrebna. Kot pove že ime, lahko sodelujoči roboti varno delujejo skupaj z ljudmi in se v primeru stika takoj varno ustavijo. Poleg tega so na voljo dodatni varnostni skenerji, ki določajo varnostna območja za tiste, ki želijo robota poganjati pri visokih hitrostih. Vsakič, ko bo kdo vstopil v to območje, bo sodelujoči robot deloval pri počasnejši, varni hitrosti.

Osrednja točka izobraževalne celice CRX je njen sodelujoči robot CRX-10iA z dosegom 1249 mm in največjo nosilnostjo 10 kg. Enostaven za uporabo in priročen robot je nameščen na voziček za hiter prenos med učilnicami in potrebuje le standardno enofazno napajanje 240 V.

Pomembno je, da tablični računalnik FANUC Teach Pendant omogoča intuitivno programiranje ‘povleci in spusti’, kar uporabnikom omogoča, da v nekaj minutah ustvarijo robotsko pot. Tablični računalnik Teach Pendant vsebuje tudi popolnoma integrirane vaje.

Opozoriti je treba, da je CRX-10iA mogoče programirati s standardno industrijsko metodo programiranja s kodo Teach Pendant. Posledično ni omejitev pri tehniki programiranja – študenti, ki vstopijo v industrijo in se srečajo z industrijskim robotom FANUC, bodo programirali v istem jeziku, ki ga uporablja CRX -10iA.

CRX-10iA ponuja tudi vtično programsko opremo za podporo namestitve vmesnikov za zunanjo opremo. Poleg tega je rešitev v celoti pripravljena na industrijo 4.0/IoT in standardno ponuja vrata Ethernet in podporo za programsko opremo Ethernet.

 

Ustvarite optimalno rešitev

Med možnostmi, ki so na voljo, sta popolnoma integriran električni prijemalec in aplikacija ‘solitaire’, pripravljena za uporabo, ki študentom pomaga pri učenju programerskih tehnik najboljše prakse.

Nadaljnja možnost je popolnoma integrirana kamera FANUC iRVision, ki zagotavlja gladko sliko brez ostrih robov. Kamera ponuja popolno združljivost z aplikacijo električnega prijemala in ‘solitaire’-a. Kupci se lahko odločijo tudi za popolnoma integrirano električno vakuumsko prijemalo.

 

Izobraževalna celica CRX ima standardno 20 licenc programske opreme za simulacijo FANUC ROBOGUIDE za uporabo v računalniku. Tako ima lahko na primer univerza 20 učencev v učilnici, ki se hkrati učijo programiranja robotov v virtualnem svetu, preden program prenesejo v robota za uporabo v resničnem svetu.

 

Podpiranje razvoja veščin

Vsebina paketa, ki jo ponuja FANUC, je zelo pomembna za sodobne tovarniške aplikacije in vsebuje vse, kar potrebujejo učitelji, da bi naslednji generaciji strokovnjakov za robotiko pomagali uresničiti svoje karierne ambicije. Dejansko izdaja izobraževalne celice CRX dodatno podpira stalno zavezanost FANUC razvoju in pridobivanju veščin. Družba je globalni partner podjetja WorldSkills, ki vsaki dve leti organizira svetovno prvenstvo v poklicnih spretnostih in tako mladim z vsega sveta pomaga pri pripravi na kariero v industriji robotike.

Letos je FANUC izdelal svojega 750.000-ega robota, ki je ključni pokazatelj rasti populacije robotov in stalne potrebe po novih talentih v industriji. Izobraževalna celica FANUC CRX ponuja idealen način za praktično učenje in razvoj programerskih spretnosti.

 

Za več informacij nas kontaktirajte na sales@fanuc.si. Z veseljem vam bomo pomagali.

Sledite nam na Linkedin-u: FANUC Adria

(Visited 170 times, 1 visits today)
Close