Y+ nagrade za mlade, ki soustvarjajo svetlejšo prihodnost

oktober 26, 2016

Zavod Ypsilon že šesto leto zapored razpisuje nominacije za Y+ nagrade, s katerimi nagradi najbolj drzne posameznike in organizacije, ki s svojimi uresničenimi idejami, dejanji in projekti delujejo družbeno odgovorno, premikajo meje in nasploh soustvarjajo svetlejšo prihodnost za vse nas.

Y+ nagrada razpisuje 6 podkategorij, kot jih opišejo sami:

 • PriYatelj leta
  “Oseba, ki je naredila nekaj dobrega za generacijo Y. Drugačnega in prijateljskega. Je nekdo, ki je povedal, da so mladi ne samo prihodnost, ampak so tu danes in da jih je potrebno upoštevati. Zgledi namreč vlečejo.”
 • DejanYe leta
  “Lahko bi ga označili za izjemno prestižno nagrado. Dobi jo tisti, ki bo po mnenju generacije Y naredi najbolj izjemno dejanje. Dejanja so namreč najpomembnejša!”
 • MediY leta
  “S to nagrado želimo spodbuditi več pozitivnih medijskih prispevkov, ki še bolj izpostavljajo tudi takšne, kot so nominiranci nagrade Ypsilon + v ostalih kategorijah. Nominiranci v tej kategoriji so lahko dnevniki, revije, posamezne rubrike, članki, spletne strani, blogi, knjige, video vsebine ali drugi mediji.”
 • SodelovanYe leta
  “Je ideja, projekt, organizacija ali posameznik, ki s sodelovanjem kaže pozitiven zgled. Geslo Zavoda Ypsilon se namreč glasi: Za skupno prihodnost. Verjememo, da nam bo le sodelovanje prineslo boljši svet, zato nagrajujemo tiste, ki so naredili največ za sodelovanje.”
 • GenYalec leta
  “Je predstavnik generacije Y (20 do 30 let), ki je naredil nekaj izjemnega, drugačnega. Ne iščemo najboljših ocen v šoli, iščemo tiste, ki so se približali našim idealom in vrednotam. Na mladih namreč svet stoji.”
 • OrganizaciYa leta
  “Združenje, društvo, skupina ali organizacija mladih, ki je v letošnjem letu dosegla izjemne dosežke na področju aktivnega državljanstva mladih in naredila nekaj dobrega za vse mlade. Z nagrado bomo tako prvič nagradili prizadevanje in trud mladih in njihova prizadevanja predstavili tudi širši javnosti.”

Svoje favorite lahko na njihovi spletni strani www.ypsilon.si nominiramo še do 30. oktobra. Ypsilon+ nagrada pa bo podeljena posameznikom 24. novembra, ob 7. obletnici Zavoda Ypsilon.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Preberite tudi:

pralni stroj
Pravica do popravila

Kupili ste nov pralni stroj. Ravno ko poteče garancija, se nekaj pokvari. Sami ne znate popraviti, nikogar ne morete dobiti, ki bi popravil za dokaj  ...

@AZIllustrated
Ko sneg pobeli enega najbolj vročih območij na svetu

Sneg v Arizoni ni nekaj običajnega in ko se zgodi, je čudovito. Zgodilo se je v pričetku letošnjega leta, da so rdeče skale dobile belo patino.  ...

Foto: Bogdy Kladnik, zsis.si
V Kranjski Gori svetovno prvenstvo smučarjev invalidov

Kranjska Gora in Sella Nevea bosta med 20. januarjem in 1. februarjem gostili svetovno prvenstvo v alpskem smučanju za športnice in športnike inval ...

Foto: Iztok Medja, www.slovenia.info
Šolar na smuči

...  policijski upravi. Z glasbenim programom pa bo mlade in nekoliko starejše smučarje zabaval ljubljanski ...