V zeleni shemi 4 destinacije napredovale k zlatemu znaku Slovenia Green Destination

november 20, 2019

V postopku ponovnega ocenjevanja, ki destinacije v Zeleni shemi slovenskega turizma čaka na vsake 3 leta, so Bela Krajina, Brda, Kranjska Gora in Nova Gorica pridobile znak Slovenia Green Destination GOLD, napredovalo je tudi Velenje – k srebrnemu znaku, Slovenj Gradec pa je prejel bronasti znak.

“Destinacije v Zeleni shemi slovenskega turizma (ZSST) se morajo skladno z veljavnostjo znaka ponovno oceniti na vsake tri leta. Za potrebe ponovne presoje oz. re-certifikacije morajo obnoviti svoje vnose na spletni platformi ter izvesti anketiranje med obiskovalci, prebivalci in turističnim gospodarstvom. Nato so s strani akreditiranega partnerja zelene sheme (Zavod tovarna trajnostnega razvoja turizma) vnosi podrobno pregledani ter poslani v izračun končne ocene pri mednarodnem partnerju Green Destinations,” pojasnjujejo postopek na Slovenski turistični organizaciji. Destinacije Bela Krajina, Brda, Kranjska Gora in Nova Gorica so se za dosego zlatega znaka izkazale predvsem na področju Destinacijskega managementa in Poslovanja turističnih podjetij, vsaka destinacija pa ima tudi vsaj enega nastanitvenega ponudnika z okoljskim oz. trajnostnim znakom.

“Destinacije so ob ponovni presoji dokazale, da pogumno stopajo po poti trajnostnega razvoja turizma in s smelimi načrti za prihodnost. Po prejeti oceni jih čaka priprava Akcijskega načrta z ukrepi za obdobje do naslednje presoje, potrditi ga morajo tudi na občinskem svetu. V začetku prihodnjega leta pa nestrpno pričakujemo nove ocene destinacij, ki so v postopek za pridobitev znaka Slovenia Green Destination vstopile letos,” so sporočili s Slovenske turistične organizacije.

 

Vir: slovenia.info

(Visited 117 times, 1 visits today)