V Radovljici so odprli Lekarniški in alkimistični muzej

junij 10, 2019
Fotografija je simbolična

Na Linhartovem trgu v mestnem jedru Radovljice je v petek vrata odprl Lekarniški in alkimistični muzej. Kot so povedali na Turizmu Radovljica, bo predstavljal vpogled v pretekli dve tisočletji svetovne farmacije s poudarkom na njenem razvoju na slovenskem ozemlju.

Muzejsko zbirko, ki je nastala s večletnim zbiranjem opreme in izdelkov s področja farmacije, je na ogled postavilo družinsko kozmetično podjetje Mioba. Ogledali si bomo lahko opremo lekarn iz 18. in 19. stoletja, zbirko italijanskih in španskih alborelov – okrašenih keramičnih posod za shranjevanje zdravil, lekarniški in alkimistični laboratorij, zbirko možnarjev iz obdobja od 12. do 19. stoletja, tehtnice in uteži. V zbirki je tudi 30 farmacevtskih knjig, izdanih med 15. in 19. stoletjem, ter etnološka zbirka ljudskega zdravilstva na našem ozemlju.

Muzejska trgovina je opremljena kot stara lekarna, za najmlajše obiskovalce pa bodo poskrbela slovenska gozdna bajeslovna bitja in jim razodela nekaj starodavnih skrivnosti zdravilne in čarobne moči narave.

Vir: Turizem Radovljica 

(Visited 142 times, 3 visits today)