Prihaja 4. Božična bajka Slovenije s kar 1.5 milijona lučk

november 25, 2019
Foto: ;ozirski gaj

“Za marsikoga je božični čas najlepši čas v letu in v Mozirskem gaju se v sodelovanju s partnerji Time4Tales&Travel že 4. leto zapored trudimo, da bi ga naredili še lepšega,” sporočajo iz Mozirskega gaja, kjer bodo Božično bajko Slovenije 2019 odprli v petek, 29. 11., ob 16.30h.

Letos nas, kot napovedujejo, čaka kar nekaj novosti. Obiskovalci se bodo lahko sprehodili po aleji lantern, v katerih se bo skrivalo kar 30 edinstvenih vizualnih zgodb. Posebna pozornost bo letos namenjena balkonom na naših že tako posebnih in čudovitih etnoloških objektih.

Obeta pa se še ena velika novost. “Ker se zavedamo, kako pomembno je, da vsak med nami naredi kar največ za naravo in okolje, vas letos čaka še posebno presenečenje: Edinstvena steza NATURA 2020,” še povedo.

S stezo NATURA 2020 bodo prvič osvetlili tudi kotičke Mozirskega gaja, ki se nahajajo za kapelico Sv. Valentina ob Savinji. Tam nas bodo pričakale svetlobne kreacije ustvarjene v zemeljskih tonih, ki se bodo zlile s šumom Savinje, vse to pa nas bo, kot poudarjajo, spomnilo, kako zelo nas narava v resnici potrebuje.


Božična bajka Slovenije bo odprta vsak dan, od 29. 11. do vključno 5.1., od 16. do 21. ure.

(Visited 379 times, 1 visits today)