Pospravljamo hladilnik: Kaj skuhati iz ostankov mletega mesa?

november 11, 2019

Mleto meso je pravzaprav idealen ostanek. Včasih je pač pakiranje preveliko ali pa smo iz skrinje vzeli preveč zaloge. Kaj lahko pripravimo z manjšo količino mletega mesa?

1. Omako za testenine. Klasika, ki ne razočara. Če je mesa res malo, lahko v omako poleg zelenjave dodate še konzervo čičerike.

2. Brez ogljikovih hidratov: mleto meso prepražite na čebuli, česnu in čiliju, na hrustljavo zapečenega pa ubijete jajca in jih zapečete na oko. Nasitno in malo drugače.

3. Žepki iz listnatega testa – prepražite mleto meso, dodate malo sira in/ali kisle smetane, z maso napolnite kvadratke listnatega testa in pečete v pečici okoli pol ure.

4. Vam je ostalo tudi nekaj palačink? Vanje (ali v tortilje) zavijte pečeno mleto meso, dodajte malo koruze ali fižola, kakšen čili in pogrejte.

5. Polpeti – seveda lahko iz mletega mesa pripravite tudi stare dobre polpete, ki jih postrežete s pire krompirjem – in nihče ne bo opazil, da gre le za “porabo ostankov”.

6. Vam je ostalo nekaj riža? Prepražite ga skupaj z mletim mesom, dodajte kakšno drugačno začimbo, npr. curry, in z mešanico napolnite zelenjavo po izbiri (ne omejite se na paprike), ter zapecite v pečici.

7. Hitra in enostavna ideja, ki zelo prija v hladnih dneh, je tudi čili – dodajte poleg fižola še čičeriko in lečo in tako zgostite enolončnico.

8. Še ena za “malo drugače”: testo za pico obložite z prepraženim mletim mesom, dodajte origano, olive, nekaj sira in kisle smetane.

 

 

(Visited 316 times, 4 visits today)