Pobarvajmo kamenčke

november 4, 2018

Se še spomnite lanske prve akcije društva Humanitarček, v kateri so prvič v Sloveniji obeležili mednarodni dan prijaznosti, ki ga že od 1998 po svetu praznujejo 13. novembra. Vsako leto na ta dan v številnih državah z deljenjem rumenih rož poudarjajo potrebo po preprostih dejanjih, s katerimi polepšamo življenje drug drugemu.

IMG_2251

Letos v društvu vabijo, da se pridružite v prav posebni akciji – s prijaznimi kamenčki. Neugleden, siv in pust kamenček lahko vsak od nas spremeni v dobro misel, amulet za srečo, nasmeh.

Kako?

Sami ali z otroki pobarvajte kamenčke, jih porišite, popišite in jih pustite nekje na poti v službo, šolo v torek 13.11.2018 – naj preplavijo mesta dobre misli. “Morda pa bo študent na poti na izpit našel kamenček-pikapolonico in bolj zaupal vase… morda bo pisan kamenček pred bolnišnici vrnil vero onkološki bolnici ali samo razveselil ostarelega vdovca na klopci v parki,” naštevajo primere v društvu Humanitarček.

IMG_2173

V Humanitarčku že pripravljajo kamenčke, ki bodo lepšali dan z dobrimi mislimi v prav posebnih zabojčkih po vsej Sloveniji. Pridružite se. 

In kaj narediti, če ga najdete? Podarite ga naprej!
Vsekakor pa v teh dneh ne pozabite na projekt Naključne prijaznosti – randomised kindness in na tisoč malih dejanj, s katerimi lahko siv novembrski dan nekomu ovijete v barve.

Foto: društvo Humanitarček

(Visited 97 times, 1 visits today)