Obujena vasica Pedrovo

junij 14, 2019
Foto: Borut Kokalj

Vasica Pedrovo na meji med Vipavsko dolino in Krasom je desetletja skoraj prazna samevala. Danes vas polna življenja in dejavnosti ter zgledno ohranjena vabi da jo spoznate, okusite in začutite njen utrip.

Naselje se prvič omenja v 13. stoletju kot posest gospodov Rihemberških iz bližnjega gradu Rihemberk. Starodavno naselje dvajsetih hiš ob cerkvici sv. Duha je v preteklih desetletjih dolgo počasi umiralo, danes pa je kot obujena speča princesa zopet polno življenja…

Foto: Borut Kokalj

“V soboto 15. junija vas v Pedrovo vabimo s prireditvijo Obujeno Pedrovo. Našo vasico bomo za vas napolnili z raznovrstnim, zanimivim dogajanjem in ponudbo sedanjih in nekdanjih domačinov ter naših prijateljev iz sosednjih vasi. Dogajanje bo postavljeno na vaške kržade, ulice in dvorišča domačij. V središču vasi vas bomo na “Kulinarični kržadi” razvajali z vini in kulinariko. Na drugem koncu vasi, na “Umetniški kržadi” bodo svoje unikatne izdelke na ogled postavili lokalni ustvarjalci. Na dvoriščih domačij pa bo na ogled raznolika ponudba, ki odslikava pestro dejavnost domačinov na področjih od kmetijstva do umetnosti. V prijetnem vzdušju podkrepljenim z glasbo boste lahko uživali vse do večera,” vabijo v vasico.

Obiskovalci se lahko na prireditev podajo tudi na organiziranih pohodih iz Branika, ob 12. uri izpred Zadružnega doma (1 ura hoje). Pohodnike čaka sladko presenečenje in osvežitev.

Foto: Borut Kokalj

Organizatorji sporočajo še, da prireditev v primeru dežja odpade.


Več na: www.pedrovo.info

 

(Visited 236 times, 1 visits today)