Nov zagrebški muzej 80. let vas popelje nazaj v čas Jugoslavije

Najnovejši muzej v Zagrebu predstavlja stanovanje, kakršna so bila nekoč. Popelje nas nazaj v čas Jugoslavije.

Časovna kapsula nas popelje v 80. leta in nam razkaže življenje takrat. Škatlasti telefoni, kričeči oranžni sušilniki za lase in rdeč Tomos moped predstavljajo le nekaj ‘kul’ predmetov iz takratnega časa. Muzej, ustanovljen kot interaktivni muzej, ponuja ne le ogled vseh predmetov, ampak daje obiskovalcem tudi dovoljenje, da se jih dotaknejo, pogledajo od bliže in se z njimi fotografirajo.

Interaktivni muzej dopušča, da zlezemo na star rumeni fotelj in se iz njega fotografiramo. Predmete si lahko ogledamo od blizu in se jih dotikamo.
Interaktivni muzej dopušča, da zlezemo na star rumeni fotelj in se iz njega fotografiramo. Predmete si lahko ogledamo od blizu in se jih dotikamo.

Stvari, ki si jih morate v muzeju zagotovo ogledati so Commodore 64, prvi domači računalnik, ki je bil svetu predstavljen leta 1982, velik, debel 18-palčni črno beli televizor in stare izdaje revije Erotika. Prav tako lahko najdete ‘nuklearne izobraževalne literature’, ki spominjajo na to, da 80. leta niso bila le v znamenju smešnih oblačil in privlačnih melodij.

Muzej prikazuje zbirko predmetov, ki so jo večinoma podarili mestni domačini. Vabi pa tudi obiskovalce, da se znebijo starih, zaprašenih predmetov. Torej, če imate doma nostalgične predmete iz 80. let jih raje kot, da jih vržete v smeti, podarite muzeju.

Novi muzej je svoja vrata odprl v Radićevi ulici, eni izmed najstarejših ulic v Zagrebu, in vas tja vabi vsak dan od 10. do 22. ure. Vstopnina za odrasle osebe je 40 kn, za več informacij pa si lahko ogledate njihovo spletno stran www.zagreb80.com.

Fotografije: TimeOut

Preberite tudi:

Foto: ITR
Prenovljeni Ekopraznik je navdušil obiskovalce in sodelujoče

17. Ekopraznik je v soboto, 8. 9. 2018, navdušil obiskovalce in razstavljavce, pa tudi naravo, saj mu je naklonila čudovit sončen dan. Pogačarjev  ...

najčistejša pisava
Najčistejša pisava na svetu – iz Slovenije!

Futura DDB in Ekologi brez meja so skupaj s prostovoljci ustvarili posebno pisavo iz odvrženih smeti, ki so jih pobrali na vseslovenski čistilni akc ...

Foto: BTC
Projekt ‘Pomagajmo čebelici – Ocvetličimo mesto’ uvrščen v evropsko zbirko Urban Nature Atlas

Projekt »Pomagajmo čebelici - Ocvetličimo mesto«, ki ga družba BTC izvaja v sodelovanju z MOL in partnerji projekta, je bil uvrščen v Urban Nat ...

Dom v Tamarju (Foto: Arhiv LTO Kranjska Gora, foto: Matjaž Vidmar, www.slovenia.info)
Jutri in v nedeljo v planinskih kočah strežejo gluhi

Planinska zveza Slovenije in Zveza društev gluhih in naglušnih Slovenije vas vabita, da se jim 22. in 23. septembra pridružite na eni od desetih pl ...