vir: bios-trzic.si

Najlepše urejeni mestni bazeni pri nas

Mestni bazeni v zadnjih letih doživljajo preporod. Še dobro, kajti ni lepšega kot poletno popoldne v mestu preživeti ob ali v vodi. Izbrali smo jih nekaj, ki so vsekakor vredni obiska.

Ljubljanska Laguna Mestna plaža

Laguna Mestna plaža je bila že desetkrat izbrana za najboljše kopališče v Sloveniji v kategoriji bazenskih kopališč. Ne le bazen, tu so številni vodni učinki in ne le ležalniki, tu so travnate površine in senca pravih dreves. Vsak dan ponujajo številne animacije za vse generacije, velja pa omeniti še najpomembnejše – tudi njihova bazenska voda velja za izjemno čisto. Uporabljajo izključno vodo iz lastne vrtine, ki obstaja še iz časov prvega kopališča iz leta 1930.

vir: www.laguna.si
vir: www.laguna.si (arhiv kopališča Laguna mestna plaža)

Kamniški bazen ‘Pod skalco’

V začetku junija so otvorili obnovljeni kamniški bazen ‘Pod skalco’. Voda vanj prihaja iz sosednjega potoka Nevljica in je izredno čista. Sistem jo nato primerno dezinficira ter ogreje na 25 stopinj Celzija. Med drugim je bila zamenjana bazenska školjka na velikem in malem bazenu, prenovljeni so tuši in ploščad ob bazenu. Z letošnjim letom je tako kamniško kopališče privabilo še mnogo več kopalcev.

vir: www.kamnik.si
vir: www.kamnik.si

Mestno kopališče Višnja Gora

Mestno kopališče Višnja Gora ima bogato tradicijo, zdi se, da je tu že od nekdaj, pa še vedno privablja kopalce od blizu in tudi malo manj blizu. Velik zunanji bazen ima 5 plavalnih stez, ki so na začetku in koncu vsakega plavalnega dne namenjene rekreativcem. Za razposajene imajo linearni tobogan, za najmlajše pa dva otroška bazenčka in urejeno igrišče. Bazen je znan po tem, da se vedno kaj zanimivega dogaja.

vir: mestnokopalisce.si
vir: mestnokopalisce.si

Letno kopališče Celje

Na Letnem kopališču Celje se že od nekdaj zbirajo različne generacije kopalcev. Poleg 50-metrskega bazena za plavalce in novega precej velikega otroškega bazena, so v tem sklopu še igrišča za odbojko na mivki, košarko, mali nogomet, namizni tenis in badminton. Z letošnjo sezono so bazen tudi prenovili – prenovljena je bazenska školjka, veliki bazen pa bo odslej mogoče ogrevati, kar bo podaljšalo kopalno sezono.

vir: www.zpo.si
vir: www.zpo.si

Gorenjska plaža

Eden izmed najbolj slikovitih bazenov je gotovo Gorenjska plaža v Tržiču, ki ponuja kopanje v objemu bližnjih hribov. Gre za sodoben bazenski kompleks, ki zadovolji različne okuse. Za najmlajše sta na voljo mini bazen in otroško igrišče (ladja), za malo večje pa večji bazen – oba sta ogrevana na 26ºC. V bazen so vključeni nekateri dodatni elementi, kot so divja reka, masaže … Bazeni so osvetljeni tudi ponoči, zato je večerno kopanje prav posebno doživetje.

vir: www.visit-trzic.com
vir: bios-trzic.si

Letno kopališče Murska Sobota

Letno kopališče Murska Sobota se nahaja v športnem parku Fazanerija v Murski Soboti, na zelo lepi gozdnati lokaciji. Obsega štiri bazene, in sicer olimpijski, stari, toboganski in otroški bazen. Poleg tega so obiskovalcem na voljo igrišča za odbojko na mivki, otroška igrišča ter telovadba orodja. Posebej gre izpostaviti njihovo čisto vodo in okolico.

vir: Letno kopališče Murska Sobota (FB)
vir: Letno kopališče Murska Sobota (FB)

Preberite tudi:

Foto: ljubljana.si
Cukrarna končno v prenovo

...  nasipa in tako onemogoča najoptimalnejšo povezavo med mestnim središčem ter urbaniziranimi območji na vzhodu mesta. Izboljšali ...

heart-1776746_640
Naj zažari jesen: izlet v gozd nato pa ustvarjanje!

Jesen je za marsikoga najlepši letni čas. Drevje se počasi odene v čudovite odtenke pisanih barv in kar kliče po sprehodu v gozd. Marsikoga v ...

shoemaking-3611509_640
Kaj če se tokrat odločimo za popravilo izdelka in ne za nov nakup?

V soboto, 20. oktobra, obeležujemo drugi mednarodni dan popravil, ki opozarja, da morajo biti popravila bolj dostopna. Prav popravila pripomorejo k p ...

Planinsko polje (foto: Matevž Lenarčič, www.slovenia.info)
20. oktobra obeležujemo drugi Mednarodni dan krajine

Svet Evrope je 20. oktober razglasil za Mednarodni dan krajine, ki usmerja pozornost predvsem v spodbujanje šolskih in univerzitetnih programov oziro ...