Foto: FB KZS

Lahko Slovenija pomaga Luki Dončiću do nastopa na tekmi zvezd?

januar 11, 2019

Luka Dončić v prvi sezoni v ligi NBA navdušuje. Nad njegovo nadarjenostjo nismo navdušeni samo Slovenci, ampak ves svet. Včeraj so še drugič objavili vmesne rezultate za tekmo zvezd (All-Star), ki bo 17. februarja v Charlottu. Luka Dončić je z več kot 2,2 milijona glasov, na zahodu napredoval s tretjega na drugo mesto. Pred njim je le veliki LeBron James.

Vmesni rezultati glasovanja za zahodno konferenco TULE.

Bo Luki uspelo to, kar je uspelo Goranu?

Glasovanje za udeležence tekme All-Star se je začelo 25. decembra 2018 in se bo zaključilo 21. januarja letos. Na prvem vmesnem glasovanju 3. januarja je 19-letni Ljubljančan prejel 679,839 glasov. V tednu dni se je njegovo število glasov povzpelo do 2,220,077. Če Luki uspe zaigrati na tekmi 17. februarja, bo na tekmi All-Star igral kot drugi Slovenec, po Goranu Dragiću.

Kako glasovati?

  • V spletni brskalnik Google vpišete “NBA Vote” ali zgolj ime in priimek svojega favorita, na primer Luka Dončić, in odprla se bo ikona za glasovanje. Ne pozabite tudi na Gorana Dragića.

  • Prek uradne spletne strani lige NBA, in sicer na povezavi https://vote.nba.com/#/. Glasujete lahko za dva branilca in tri visoke igralce na vzhodu in na zahodu.

  • Prek uradne mobilne aplikacije lige NBA.

Vsak dan lahko glasujete enkrat preko spletnega iskalnika Google, uradne spletne strani in uradne mobilne aplikacije. Danes, 11. januarja, vsak glas šteje dvojno.

O udeležencih tekme All Star odločajo navijači, novinarji in igralci Lige NBA. 50 odstotkov so vredni glasovi navijačev, po 25 odstotkov pa predstavnikov medijev in košarkarjev.

(Visited 398 times, 1 visits today)

Preberite tudi:

pralni stroj
Pravica do popravila

...  so nova pravila definitivno izboljšanje. Da bi bila sicer lahko še boljša, vendar je dobra novica, da se politiki končno prebujajo ...

@AZIllustrated
Ko sneg pobeli enega najbolj vročih območij na svetu

Sneg v Arizoni ni nekaj običajnega in ko se zgodi, je čudovito. Zgodilo se je v pričetku letošnjega leta, da so rdeče skale dobile belo patino.  ...

Foto: Bogdy Kladnik, zsis.si
V Kranjski Gori svetovno prvenstvo smučarjev invalidov

...  Slivnik je pred tekmovanji povedal, da je vesel, da Slovenija gosti svetovno prvenstvo: "To je bila zame vsako jutro ...

Foto: Iztok Medja, www.slovenia.info
Šolar na smuči

...  bodo tudi letos na bele strmine pomagali pospremiti 2.500 mladih smučarjev. Začetek projekta Šolar na ...  smučiščih skrbeli ...