Foto: FB KZS

Lahko Slovenija pomaga Luki Dončiću do nastopa na tekmi zvezd?

januar 11, 2019

Luka Dončić v prvi sezoni v ligi NBA navdušuje. Nad njegovo nadarjenostjo nismo navdušeni samo Slovenci, ampak ves svet. Včeraj so še drugič objavili vmesne rezultate za tekmo zvezd (All-Star), ki bo 17. februarja v Charlottu. Luka Dončić je z več kot 2,2 milijona glasov, na zahodu napredoval s tretjega na drugo mesto. Pred njim je le veliki LeBron James.

Vmesni rezultati glasovanja za zahodno konferenco TULE.

Bo Luki uspelo to, kar je uspelo Goranu?

Glasovanje za udeležence tekme All-Star se je začelo 25. decembra 2018 in se bo zaključilo 21. januarja letos. Na prvem vmesnem glasovanju 3. januarja je 19-letni Ljubljančan prejel 679,839 glasov. V tednu dni se je njegovo število glasov povzpelo do 2,220,077. Če Luki uspe zaigrati na tekmi 17. februarja, bo na tekmi All-Star igral kot drugi Slovenec, po Goranu Dragiću.

Kako glasovati?

  • V spletni brskalnik Google vpišete “NBA Vote” ali zgolj ime in priimek svojega favorita, na primer Luka Dončić, in odprla se bo ikona za glasovanje. Ne pozabite tudi na Gorana Dragića.

  • Prek uradne spletne strani lige NBA, in sicer na povezavi https://vote.nba.com/#/. Glasujete lahko za dva branilca in tri visoke igralce na vzhodu in na zahodu.

  • Prek uradne mobilne aplikacije lige NBA.

Vsak dan lahko glasujete enkrat preko spletnega iskalnika Google, uradne spletne strani in uradne mobilne aplikacije. Danes, 11. januarja, vsak glas šteje dvojno.

O udeležencih tekme All Star odločajo navijači, novinarji in igralci Lige NBA. 50 odstotkov so vredni glasovi navijačev, po 25 odstotkov pa predstavnikov medijev in košarkarjev.

(Visited 406 times, 1 visits today)

Preberite tudi:

coca-cola-2400221_640
Znani “zmagovalci” med odpadki v naravi

Lanskoletni popis odpadkov je pokazal, da je največji delež odpadkov embalaže hrane, med vrstami plastike pa je to PET (polietilentereftalat), ki s ...

Foto: Gregor Tavchar
Gostujoča kolumna: Žalostna zgodba o rajskih resortih

...  kant za smeti in več zaposlenih v resortu, ki ima 5-7 zvezdic. (Kuramathi resort, zelo drago). To se dogaja vsak dan, 365 dni v ...

lizbona
Lizbona, Lindau in Manchester postali evropska mesta trajnostne mobilnosti

Evropska komisija je razglasila Lizbono, Lindau in Manchester za evropska mesta trajnostne mobilnosti. Portugalska prestolnica je dobila na ...

Foto: ČZS
Kaj pravite na kavo z medom?

...  kjer so predstavili vizijo, ki jo vidijo v tem, da Slovenija svetu postane znana kot čebelarska država. Prav v teh dneh ...