Foto: MOK

Konec tedna Active Koper – letos še aktivnejši

V petek bo na začetku plaže v Žusterni znova zaživel park vodnih športov in z morjem povezanih aktivnosti Active Koper.

Tretjo zaporedno izvedbo poletnega projekta bo Mestna občina Koper znova izpeljala v sodelovanju z različnimi društvi, športnimi klubi in ponudniki aktivnosti. Za razliko od prejšnjih let, bo Active Koper letos umeščen na začetek plaže v Žusterni, natančneje ob novem centru vodnih športov, ki prav v teh dneh dobiva svojo končno podobo.

Kot pojasnjujejo v Mestni občini Koper, je ta lokacija za park vodnih športov najbolj primerna, poleg tega pa je od zaprtja obalne ceste ta lokacija tudi zelo frekventna s strani sprehajalcev in rekreativcev, kar je še razlog več za izbiro nove lokacije parka.

Od jadranja do potapljanja in supanja ob sončnem zahodu

Foto: MOK
Foto: MOK

Active Koper bo tudi letos vsem ljubiteljem morja in aktivnega načina življenja ponudil aktivnosti, kot so jadranje in jadranje na deski, spoznavni potopi in tečaji potapljanja, učenje plavanja, prav tako bo tudi letos na voljo izposoja kajaka in tečaj kajaka, izposoja SUP-a, tečaj SUP-anja ter posebni izleti s SUP-i ob sončnem zahodu, zabave željni pa se bodo razveselili vleke s tubo, vodnim kavčem in banano, prav tako bo na voljo tudi izposoja pedalinov, vodnih koles in windsurf opreme.

Na svoj račun bodo prišli tudi najmlajši. Zanje so letos pripravili novost, in sicer izposojo električnega vodnega skuterja, od začetka julija dalje pa se bodo lahko zabavali tudi na napihljivih vodnih igralih oziroma Sea-Fun vodnem parku.

Prav tako se bomo v sklopu Active Koper lahko odpravili na panoramsko vožnjo z batano po Koprskem zalivu ali se z ladjico odpravili na izlet do Ankarana in nazaj.

Poleg vodnih aktivnosti bo Active Koper omogočal tudi izposojo treking koles, skirojev in električnih skirojev ter štirikoles za izlet do Izole, do središča mesta ali do drugih bližnjih krajev.

Junija in septembra (z izjemo tega vikenda, ko se bo zabava začela že na petek) bo Active Koper obratoval ob sobotah in nedeljah, julija in avgusta pa vse dni v tednu.


Več na activekoper.si

Preberite tudi:

Foto: ITR
Prenovljeni Ekopraznik je navdušil obiskovalce in sodelujoče

...  dišave in spoznavali umetnost njihove uporabe, za konec pa je Klub Gaia prikazal zasaditev zelenjave v posode. Organizator ...

najčistejša pisava
Najčistejša pisava na svetu – iz Slovenije!

Futura DDB in Ekologi brez meja so skupaj s prostovoljci ustvarili posebno pisavo iz odvrženih smeti, ki so jih pobrali na vseslovenski čistilni akc ...

Foto: BTC
Projekt ‘Pomagajmo čebelici – Ocvetličimo mesto’ uvrščen v evropsko zbirko Urban Nature Atlas

Projekt »Pomagajmo čebelici - Ocvetličimo mesto«, ki ga družba BTC izvaja v sodelovanju z MOL in partnerji projekta, je bil uvrščen v Urban Nat ...

Dom v Tamarju (Foto: Arhiv LTO Kranjska Gora, foto: Matjaž Vidmar, www.slovenia.info)
Jutri in v nedeljo v planinskih kočah strežejo gluhi

...  planinskih kočah Akcija bo potekala v času mednarodnega tedna gluhih, točneje 22. in 23. (mednarodni dan znakovnih jezikov) ...