Foto: MOK

Konec tedna Active Koper – letos še aktivnejši

junij 13, 2018

V petek bo na začetku plaže v Žusterni znova zaživel park vodnih športov in z morjem povezanih aktivnosti Active Koper.

Tretjo zaporedno izvedbo poletnega projekta bo Mestna občina Koper znova izpeljala v sodelovanju z različnimi društvi, športnimi klubi in ponudniki aktivnosti. Za razliko od prejšnjih let, bo Active Koper letos umeščen na začetek plaže v Žusterni, natančneje ob novem centru vodnih športov, ki prav v teh dneh dobiva svojo končno podobo.

Kot pojasnjujejo v Mestni občini Koper, je ta lokacija za park vodnih športov najbolj primerna, poleg tega pa je od zaprtja obalne ceste ta lokacija tudi zelo frekventna s strani sprehajalcev in rekreativcev, kar je še razlog več za izbiro nove lokacije parka.

Od jadranja do potapljanja in supanja ob sončnem zahodu

Foto: MOK
Foto: MOK

Active Koper bo tudi letos vsem ljubiteljem morja in aktivnega načina življenja ponudil aktivnosti, kot so jadranje in jadranje na deski, spoznavni potopi in tečaji potapljanja, učenje plavanja, prav tako bo tudi letos na voljo izposoja kajaka in tečaj kajaka, izposoja SUP-a, tečaj SUP-anja ter posebni izleti s SUP-i ob sončnem zahodu, zabave željni pa se bodo razveselili vleke s tubo, vodnim kavčem in banano, prav tako bo na voljo tudi izposoja pedalinov, vodnih koles in windsurf opreme.

Na svoj račun bodo prišli tudi najmlajši. Zanje so letos pripravili novost, in sicer izposojo električnega vodnega skuterja, od začetka julija dalje pa se bodo lahko zabavali tudi na napihljivih vodnih igralih oziroma Sea-Fun vodnem parku.

Prav tako se bomo v sklopu Active Koper lahko odpravili na panoramsko vožnjo z batano po Koprskem zalivu ali se z ladjico odpravili na izlet do Ankarana in nazaj.

Poleg vodnih aktivnosti bo Active Koper omogočal tudi izposojo treking koles, skirojev in električnih skirojev ter štirikoles za izlet do Izole, do središča mesta ali do drugih bližnjih krajev.

Junija in septembra (z izjemo tega vikenda, ko se bo zabava začela že na petek) bo Active Koper obratoval ob sobotah in nedeljah, julija in avgusta pa vse dni v tednu.


Več na activekoper.si

(Visited 8 times, 1 visits today)

Preberite tudi:

Foto: twinspace.etwinning.net
2 slovenski osnovni šoli prepričali Evropsko komisijo!

Evropska komisija je razglasila zmagovalce nagrad eTwinning za leto 2019. Na odlično drugo mesto sta se v svojih kategorijah uvrstili tudi dve s ...

Foto: Društvo za permakulturo Slovenije
Permakultura – največje ekološko in naravovarstveno gibanje

...  tečaj permakulturnega načrtovanja, ki se začne konec aprila, predstavlja osnovno izobrazbo v permakulturi in je primeren za ...

domače naloge
Preprost, a učinkovit ukrep: pravilo 10 minut za domače naloge

...  lahko poiščejo knjigo Marjane Škalič, ki je izšla konec leta 2018: Šola, kam greš? - Kritika šolskega sistema in predstavitev ...

s kolesom prek slovenije
Kolesarska pustolovščina prek Slovenije: od gora do morja

Danes je medijska družba Steel City objavila filmček 'Mountains to Sea', dogodivščino dveh žensk na dveh kolesih, s katero promovirajo kolesa J ...