ECOmeet

ECOmeet – srečanje ekoloških vozil in predstavitev tehnologij v Ljubljani

september 14, 2016

ECOmeet, srečanje ekoloških vozil in predstavitev tehnologij, bo 17. septembra na Kongresnem trgu v Ljubljani. Gre za največji dogodek na temo ekoloških vozil v Sloveniji, javnosti pa bodo predstavljene tehnološke in netehnološke možnosti za trajnostni promet.

Premiki na področju transporta v smeri trajnosti

V zadnjih letih se vse bolj jasno izoblikujejo dejavniki, ki zahtevajo in kažejo resne premike na področju organizacije transporta in transportnih tehnologij. “Povod za to predstavljajo zaostrovanje dostopnosti fosilnih goriv in okoljski problemi, vzvode za izvedbo prehoda k novi paradigmi v transportu kreira vse bolj usklajena globalna, evropska in lokalna politika, tehnično pa vse skupaj omogočajo nova znanstvena in tehnološka odkritja ter premiki v industriji vozil,” pojasnjuje Peter Palandačič, organizator ECOmeeta. Vsi ukrepi so usmerjeni v zagotavljanje trajnostnega transporta, ki bi dolgoročno zagotavljal mobilnost sedanjih in prihodnjih generacij brez škodljivih vplivov na okolje.

Osveščanje ima velik pomen za okolju prijazen promet

Rešitve za doseganje okolju prijaznega trajnostnega transporta pav novih tehnologijah in odločitvah snovalcev transportnih in energijskih politik ležijo le delno – največ je odvisno od nas samih. Z dobro obveščenostjo lahko družba nove tehnološke in netehnološke možnosti sprejme hitro in učinkovito. Tako predstavlja ozaveščanje najširše množice ljudi o načinih za doseganje trajnostnega transporta vedno večji izziv.

EcoMeet bo tokrat že sedmi po vrsti in je največji dogodek na temo ekoloških vozil v Sloveniji. V centru Ljubljane, na Kongresni trg, tudi v okviru Evropskega tedna mobilnosti (srečanje bo 17. septembra med 10. in 17. uro) bodo javnosti predstavljene tehnologije in netehnološke možnosti za trajnostni transport.

ECOmeetElektrična in hibridna vozila, vozila na plin, električni dvokolesniki in – električno letalo?

Med tehnologijami bodo po besedah organizatorjev najverjetneje požela največ zanimanja vedno popularnejša in tudi na naših cestah vedno pogostejša električna vozila. “Zanimiva in obsežna bo predstavitev hibridnih vozil ter vozil na avtoplin, šušlja pa se celo o elektičnem letalu. Za preizkus bodo na voljo lahka električna vozila, kot so električni avtomobili in električni dvokolesniki, vrhunski strokovnjaki in raziskovalci pa bodo udeležencem predstavili delovanje ekoloških vozil,” zaključijo vabilo.

 

(Visited 4 times, 1 visits today)