Družinsko smučišče Stari Vrh z eno najlepših nočnih smuk

februar 26, 2019
Foto: ŠC Stari Vrh
Petra Nastran

Sončno vreme je na družinsko smučišče Stari Vrh zvabilo pestro množico smučarjev, ki so želeli uživati na osrednjem zimskošportnem turističnem centru Škofjeloškega hribovja. Od Ljubljane je oddaljeno le 35 km in ima 12 kilometrov smučarskih prog, leži pa na nadmorski višini 580 do 1217 metrov.

foto: Matjaž Mazzini
foto: Matjaž Mazzini

Primerno je tako za začetnike, kot za zahtevne smučarje in tekmovalce. Poleg Sidra, najstarejše naprave na smučišču, namenjene izkušenim smučarjem, imajo še šestsedežnico, v Zaprevalu otroško vlečnico, Kopa pa pripelje na vrh srednje zahtevne proge. V Snežnem parku na Grebljici imajo tekoči trak za otroke dolžine 61,5 metra; zraven je sankališče, na drugi strani pa poligon za učenje. Sama sem smučišče doživela kot zelo prijetno, ravno prav veliko in varno, idealno za družinsko smučanje.

Nočna smuka (foto: ŠC Stari Vrh)
Nočna smuka (foto: ŠC Stari Vrh)

Z direktorjem smučišča Tomažem Trobišem sva se srečala v gostilni Grapa. Na vprašanje o tem, na kaj so še posebno ponosni, je izpostavil  nočno smuko, ki je »med najlepšimi v Sloveniji.«

Foto: Stari Vrh
Foto: Stari Vrh

Dodal je še, da se obisk v zadnjih letih postopno povečuje, ter da se trudijo v smeri, da bi z raznimi ugodnostmi povečali obisk med tednom in dopoldne, imajo pa tudi načrte za več letnega turizma. »Usmeritev družbe stremi k razvoju celovite turistične ponudbe Starega vrha z okolico, za kar so pogoji in potencial – pohodništvo, izdelki okoliških kmetij, bližina drugih turističnih krajev«, opiše vizijo smučišča Trobiš.

Foto: ŠC Stari Vrh
Foto: ŠC Stari Vrh

 

(Visited 91 times, 1 visits today)