Drsanje ob morju

december 6, 2019
Foto: MOK

“Spust temperatur v zadnjih dneh je pripomogel k temu, da je drsališče ob morju naposled pripravljeno,” so iz Mestne občine Koper sporočili včeraj. Dopoldnevi na drsališču so tudi letos namenjeni osnovnošolcem, popoldnevi pa na drsanje tik ob morju vabijo tudi vse ostale ljubitelje drsanja.

Koprsko drsališče, ki je sestavljeno iz dveh drsalnih ploskev in povezovalne steze, meri približno 850 kvadratnih metrov in po razpoložljivih podatkih velja za največje drsališče na prostem v Sloveniji. Bolj kot sama veličina, pa je zagotovo edinstvena njegova čudovita lokacija le nekaj korakov od morja in v samem osrčju koprske Fantazime v Čudolandiji. V neposredni bližini drsališča je na voljo vsakodnevna raznolika praznična gostinska ponudba, kjer se obiskovalci lahko pogrejejo in okrepčajo, na bližnjih prizoriščih – v Taverni in v parku nasproti drsališča pa se odvija vsakodnevni bogat spremljevalni kulturno-glasbeni program.

Mestna občina Koper je tudi letos v dopoldanskih terminih brezplačno drsanje omogočila osnovnim šolam v Mestni občini Koper. Tako kot minula leta je šolam zagotovila tudi animacijo na ledu, šolam izven mesta pa še avtobusni prevoz. Sicer je za enourni vstop na drsališče treba odšteti dva evra, za izposojo drsalk pa en evro. Otroci do šestega leta drsajo brezplačno, vendar jih mora na drsališču spremljati odrasla oseba, ki plača storitev po ceniku.

Drsališče bo obratovalo vse do 5. januarja, med 9. in 21. uro (zadnji vstop ob 20:00), ob petkih in sobotah pa med 9. in 24. uro(zadnji vstop ob 23:00).

 

 

(Visited 131 times, 1 visits today)