LOGO_LUPA_web

Žalcu zlato, Piranu pa srebrno priznanje za najlepše urejena evropska mesta!

september 19, 2017
Foto: Peter Marinšek, STO

Žalec je prejel zlato priznanje v prestižnem tekmovanju za naziv najlepše urejenih evropskih mest in krajev Entente Florale Europe 2017! Piran pa je prejel srebrno medaljo!

Entente Florale je evropsko hortikulturno tekmovanje, katerega osnovni namen je povečevati kakovost življenja prebivalcev v povezavi z urejenostjo okolja. S svojo dejavnostjo vpliva na dvig bivanjske kulture in estetsko ter naravi prijazno ureditev življenjskega okolja.

Ostali zmagovalci

Med vasicami so letos zmagale:
St. Anton iz Avstrije, Duchroth, Nemčija, Tihany, Madžarska in Irski Glaslough z zlato medaljo. Srebrno so prejele Abbeyleix, Irska,  Kostelni Lhota, Češka, Faedo in Pomaretto, Italija.

Zmagovalna mesta:
Poleg Žalca so zlato medaljo prejela še mesta Schwaz iz Avstrije, češko Brno in nizozemski Beek en Donk. Srebrno medaljo pa poleg Pirana še Hamont-Achel (Belgija) in Kaposvár (Madžarska).

Foto: Matevž Lenarčič, STO
Foto: Matevž Lenarčič, STO

Posebni nagradi:
– Najboljši glavni trg – Kossuth trg, Kaposvár (Madžarska)
– Najbolj biodiverzitetno mesto – Abbeyleix bog (Irska)

Slovenski udeleženci

Vsako leto projektni svet Entente Florale Slovenija prijavi po enega kandidata v kategorijah mesto in kraj. Pogoj za sodelovanje na mednarodnem tekmovanju je, da se kandidat predhodno dobro uvrsti v nacionalnem tekmovalnem programu “Moja dežela lepa in gostoljubna”, ki ga vsako leto organizira Turistična zveza Slovenije. Posebna komisija nato odloči, katerega od nagrajencev bo predlagala za evropsko tekmovanje.

 

Vir: ZTKŠ Žalec, Entente Florale Europe

 

(Visited 47 times, 3 visits today)

Komentirajte prvi

Pustite sporočilo

Vaš e-poštni račun ne bo objavljen.

*